Ajax ontvangt 32 clubs: ‘De Coca Cola-formule hebben we niet verklapt’

Foto: Ajax ontvangt 32 clubs: ‘De Coca Cola-formule hebben we niet verklapt’

Ajax staat wereldwijd bekend om de goede jeugdopleiding. De Amsterdammers kregen afgelopen week dan ook bezoek van clubs uit heel Europa liet algemeen directeur Edwin van der Sar weten via de officiële clubkanalen. 32 geïnteresseerde clubs kregen een inkijkje in de succesvolle jeugdopleiding.

“We hebben een mooi inkijkje gegeven, maar niet de Coca Cola-formule verklapt”, vertelde Van der Sar. Ajax opende voor de tweede maal in vier jaar tijd de deuren voor geïnteresseerde clubs. De Amsterdammers stelden een conferentie op voor de clubs ‘die wilden kijken hoe Ajax traint, coacht en talent tot wasdom laat komen’.

Jeugdopleiding Ajax

Van der Sar vindt het belangrijk dat de jeugdopleiding centraal staat bij Eredivisie-clubs. “De ontwikkeling van talent is niet alleen bij Ajax belangrijk, maar ook bij PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse of SC Heerenveen. We willen de feedback meenemen naar de Nederlandse clubs waar we in Europa mee bezig zijn. De jeugdopleiding is wel onze parel. Die is verdeeld in onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Die drie sectoren komen aan bod. Ook leggen we de combinatie school, studie en trainen uit. Onze Ajax Coaching Academy kan ons daar in meehelpen. In anderhalve dag kunnen we een mooi inkijkje geven.”

De algemeen directeur vertelde dat de belangstelling groter was dan gedacht, maar liet ook weten niet alle details van de jeugdopleiding prijs te willen geven. “We hadden eigenlijk ruimte voor twintig clubs, uiteindelijk waren er 32. We geven niet alle oefeningen weg en verklappen niet de Coca Cola-formule. Maar het is wel fijn om kennis te kunnen delen.” Ajax kijkt volgens Van der Sar ook wel eens elders in de keuken. “Als commercieel team gaan we ook nog naar Benfica en Engeland toe. Je leert van elkaar en het is mooi om dat terug te kunnen geven.”

Al Thumama Stadium

World Cup Grp. A

21 november 2022

17:00

Senegal
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Moet Ajax meer eigen jeugd inpassen in het eerste elftal?

  • Ja, spelen nu te weinig jeugdspelers in
  • Nee, alleen als ze beter zijn dan de aankopen
381+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie