‘Ajax-metamorfose door Sven Mislintat’

Foto: ‘Ajax-metamorfose door Sven Mislintat’

We mogen de aankomende maanden behoorlijk wat veranderingen verwachten bij Ajax, schrijft De Telegraaf op maandagochtend. Mogelijk krijgen de Amsterdammers een nieuwe trainer, want de toekomst van John Heitinga hangt aan een zijden draadje. Daarnaast gaat de selectie in de Johan Cruijff ArenA hoogstwaarschijnlijk op de schop.

Ajax staat op gevaarlijke T-splitsing

Het bovengenoemde dagblad rept van een ‘gevaarlijke T-splitsing’: “Nu Ajax – hoe toepasselijk – veertien jaar na het echec onder Marco van Basten voor het eerst naast de (voorronde van) de Champions League grijpt, staat Ajax op een gevaarlijke T-splitsing. Met de huidige koers en Van der Sar, Lenderink en Huntelaar aan het roer lijken de Amsterdammers op de financiële afgrond af te denderen. Nóg een seizoen zonder miljoenenbal zou de zorgvuldig opgebouwde voorsprong op de concurrenten Feyenoord en PSV immers als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Maar Mislintat heeft de sleutel in handen om het negatieve sentiment rond de club razendsnel om te draaien.”

De Telegraaf doelt natuurlijk op Sven Mislintat, de nieuwe technisch directeur in de ArenA: “Hij moet de Ajax-selectie in één transferzomer transformeren tot kampioens- of in elk geval runners-up-ploeg. Komend seizoen plaatsen de nummers 1 en 2 van de Eredivisie zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League. Dat is te danken aan de Europese succesreeks van de Nederlandse clubs in de afgelopen vijf jaar, waaraan Ajax met 36 procent van de punten verreweg de grootste bijdrage leverde.”

“Een rechtstreeks Champions League-ticket zou Ajax in dat opzicht toekomen, maar zó werkt het helaas voor Mislintat niet”, aldus de krant. “Die zal voorwaarden moeten creëren om Heitinga of een andere coach Ajax de Champions League in te laten loodsen.”

Mislintat kan niet met geld strooien

Dat wordt zeker geen makkelijke klus, aldus het Algemeen Dagblad: “Mislintat heeft niet alleen een gevoelig trainersdossier op zijn bureau liggen, hij moet zo’n beetje het halve elftal voorzien van een grondige kwaliteitsimpuls, om komend seizoen niet wéér achter te blijven bij de concurrentie. Bijkomende complicatie is dat Ajax voor het eerst sinds het seizoen 2008/09 te moeten doen zonder uitzicht op Champions League-miljoenen. Mislintat moet een klein wonder verrichten met één hand op de knip.”

Ajax beschikt dan wel over een groot eigen vermogen, maar het is onvermijdelijk dat er bezuinigd zal moeten worden op de salarishuishouding. Daarnaast is de tijd van recordtransfers voorlopig ook voorbij…

Wint Ajax bij FC Groningen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moeilijke taak?

  • Zeg dat wel
  • Valt wel mee
2869+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie