‘Ajax maakt winst op Brian Brobbey’

Foto: ‘Ajax maakt winst op Brian Brobbey’

Ajax betaalde in de voorbije zomer meer dan zestien miljoen euro om Brian Brobbey ‘terug te kopen’ van RB Leipzig. De spits is geen vaste basisspeler bij de Amsterdammers, maar Kenneth Perez denkt desondanks dat het goed mogelijk is dat de Eredivisie-topclub alsnog winst gaat maken op de nummer 9.

Gisteren vroeg ESPN-presentator Jan Joost van Gangelen aan Perez of Brobbey en Sébastien Haller met elkaar te vergelijken zijn: “Ik vind het geen vergelijking, die twee. Haller is ook veel slimmer in het drukzetten en in het bewegen zónder bal. Hij doet ook meer. Brobbey is talentvol, zeer zeker. Als je zo’n lichaam hebt en je hebt een neusje voor de goal… Hoe je het ook wendt of keert, hij is wel gedeeld topscorer met elf goals die hij maakte in heel weinig minuten. Dus dat heeft hij goed gedaan.”

“Nogmaals, ik heb het vaker bij hem gezien. Thuis tegen Volendam bijvoorbeeld. Dat is toch niet de zwaarste wedstrijd in Europa, maar toen moest hij ook met kramp eruit. Erik ten Hag benoemde het al vaker: hij levert te weinig arbeid. Maar ik vind het ongelooflijk dat je met zó’n lichaam, met zó’n godsgeschenk…”, vervolgde de Deen, zonder zijn zin af te maken. “In het hedendaagse voetbal moet je snel en fysiek sterk zijn. Dat heeft hij allemaal. Je wacht op het moment dat het allemaal bij elkaar komt, want dan is dit wel een goede aankoop.”

Méér dan 17 miljoen euro

“Dat terugkopen vond ik trouwens zwak van Ajax, maar voor die jongen is het heel fijn”, aldus Perez. “Maar als al zijn kwaliteiten bij elkaar komen, dan denk ik dat hij veel meer waard gaat worden dan de zeventien miljoen euro die Ajax uitgegeven heeft. Dan moet het natuurlijk wel allemaal bij elkaar komen, en dat is het moeilijkste wat er is.”

Winst op Brobbey?

  • Ik zie het gebeuren
  • Ik zie het niet gebeuren
1827+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie