Ajax-keeper Ramaj over Steijn: “Had dat verwacht”

Foto: Ajax-keeper Ramaj over Steijn: “Had dat verwacht”

Diant Ramaj maakte donderdagavond in het Europa League-duel met Brighton & Hove Albion zijn basisdebuut voor Ajax. In gesprek met Ajax Life keek hij na afloop terug op de wedstrijd, die met 2-0 verloren ging.

Basisdebuut voor Ramaj bij Ajax

Voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat haalde de 21-jarige keeper afgelopen zomer binnen van Eintracht Frankfurt. Nadat Géronimo Rulli al vroeg in het seizoen geblesseerd raakte, hoopte Ramaj op zijn kans. Maurice Steijn besloot echter om een andere keuze te maken en zette Jay Gorter binnen de lijnen.

Het was een behoorlijke tegenvaller voor Ramaj, die had gehoopt om meer vertrouwen van de hoofdtrainer. “Ik had verwacht aan spelen toe te komen na de blessure van Rulli, maar dat is de keuze van een trainer. Die moet ik accepteren. Vandaag kreeg ik de kans om te starten. Zulke kansen moet ik grijpen”, laat hij weten.

Vervolgens ging hij in op de nederlaag tegen Brighton. “Ik denk niet dat het aan een gebrek aan zelfvertrouwen lag. Natuurlijk zitten we in een moeilijke fase, maar we gingen deze wedstrijd in met de mindset dat we konden winnen. We moeten echter niet vergeten dat we tegen een ontzettend sterk Brighton speelden. Het was gewoon een hele moeilijke wedstrijd.”

Moeizame eerste maanden in Amsterdam

Ramaj kijkt terug op een aantal moeizame maanden, waarbij afgelopen maandag hoofdtrainer Steijn vertrok. Het zorgt voor veel strubbelingen, al heeft hij vertrouwen in de toekomst. “Natuurlijk was er veel chaos bij Ajax. Maar we moeten nu vooruitkijken. Wat is geweest, dat is geweest. We moeten ons nu als team verder ontwikkelen en verbeteren.”

Is Ramaj goed genoeg voor Ajax?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
944+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie