Ajax grijpt mis: AZ-directie strikt grote vis

Foto: Ajax grijpt mis: AZ-directie strikt grote vis

Alex Kroes gaat per 1 december toetreden tot de directie van AZ. Na Robert Eenhoorn (algemeen directeur) en Max Huiberts (directeur voetbalzaken) is hij de derde man in dit gezelschap.

AZ heeft Kroes gestrikt als ‘Directeur International Football Strategy’. Op de clubwebsite licht de Alkmaarse club die functie toe: “Eén van de voornaamste aandachtsgebieden van Kroes wordt om de voetbalknowhow van AZ verder te exploiteren in binnen- en buitenland. AZ wordt veelvuldig benaderd door clubs, (inter)nationale bonden en andere (voetbal)organisaties om de kennis over zijn opleiding, ontwikkeling en management te delen.”

Kroes is zeer te spreken over zijn benoeming in Alkmaar. “AZ is voor mij de benchmark van Nederland. De heldere structuur, de kwaliteit van de mensen in de organisatie en het toepassen van financiële duurzaamheid in combinatie met de sportieve prestaties zijn een voorbeeld voor iedere club. Ik ben erg trots dat ik onderdeel mag gaan uitmaken van deze club.”

Ajax grijpt mis

In de voetbalwereld is Kroes allesbehalve een onbekend gezicht. Hij was medeoprichter van Sports Entertainment Group (SEG), waar hij tussen 2000 en 2018 als directeur aan het roer stond. Van februari 2019 tot eind augustus van dit jaar was hij grootaandeelhouder bij Go Ahead Eagles. Na zijn vertrek uit Deventer viel zijn naam meermaals bij Ajax, maar het is dus AZ geworden.

Wint AZ de Conference League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie