‘Ajax gaat voor megatransfers liggen’

Foto: ‘Ajax gaat voor megatransfers liggen’

Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat Ajax deze transferwindow nog spelers voor veel geld gaat verkopen. Volgens ‘transfergoeroe’ Fabrizio Romano, die zeer betrouwbaar geacht wordt, is het stilletjes geworden rond Edson Álvarez en Mohammed Kudus, die eerder nog in het middelpunt van de belangstelling stonden.

Álvarez en Kudus weigerden aan het einde van de zomer zelfs te trainen op De Toekomst, omdat ze zo graag naar respectievelijk Chelsea en Everton wilden transfereren. Hun werkgever bleek echter onvermurwbaar te zijn, mede omdat Lisandro Martínez en Antony net naar Manchester United vertrokken waren voor veel geld. En ook deze winter lijkt Ajax een groot hangslot aan de deur te hebben gehangen.

Volgens Romano is de kans groot dat de Mexicaan en de Ghanees ook na 31 januari ‘gewoon’ nog in de Johan Cruijff ArenA voetballen. De Italiaan stelt namelijk dat er geen enkele beweging is rond beide Ajacieden: “Ajax dat zijn sterspelers laat gaan in januari, dat zie ik gewoon niet voor me. Misschien als een Engelse club echt zijn best doet, maar makkelijk is het allemaal niet. Vooral niet omdat ze al veel spelers hebben verkocht in de zomer…”

Álvarez-transfersaga

Álvarez gaf een paar maanden grif toe dat hij naar The Blues wilde vertrekken: “Ik heb natuurlijk gevochten tot zover ik kon. Ik wilde dat ook weer niet teveel doen, want ik ken de verantwoordelijkheid die ik heb binnen de club. Maar ja, uiteindelijk ben je je ervan bewust dat alles verandert.”

“Een betere competitie, een beter leven voor jezelf en voor je familie”, vervolgde de controleur. “Daar gaat het uiteindelijk om. Ik heb voor mezelf altijd bedacht dat ik hier ben vanwege mijn liefde voor het voetbal, maar ook voor mijn familie. Dat zij het goed hebben, dat ik kan zorgen voor mijn kinderen en mijn ouders.”

‘Ajax te min voor Kudus’

Kudus maakte een goede indruk op het WK namens Ghana en kreeg advies van zijn landgenoot Iñaki Williams: “Ik denk dat Ajax te min voor hem begint te worden. Hopelijk maakt hij snel de sprong naar een grote club. Hij is een bom, hij is een machine. Ik zie hem wel bij een grote club spelen. Hij heeft veel potentie en een grote marge voor verbetering. Zijn plafond is nog niet in zicht.”

Goede beslissing?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
2267+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie