Ajax-beul niet langs Union Sint-Gillis, remise Arsenal

Foto: Ajax-beul niet langs Union Sint-Gillis, remise Arsenal

In de achtste finales van de Europa League hebben 1. FC Union Berlin en Union Sint-Gillis het publiek donderdagavond vermaakt. Op Duitse bodem eindigde de heenwedstrijd in een 3-3 gelijkspel.

Aan weerszijden stonden spelers met een Eredivisie-achtergrond aan de aftrap. Bij Union Berlin stonden Danilho Doekhi, Morten Thorsby en Sheraldo Becker in de basisformatie. Bart Nieuwkoop, Oussama El Azzouzi en PSV-huurling Yorbe Vertessen mochten op hun beurt aantreden voor Union Sint-Gillis.

Vertessen wist in Berlijn een hoofdrol op te eisen. In de 28ste minuut bracht de van PSV gehuurde aanvaller teamgenoot Victor Boniface in stelling voor de 0-1, waar de Belgische formatie in de tweede helft opnieuw de leiding nam. Ditmaal trof Vertessen zelf doel.

Union Berlin toonde veerkracht in eigen huis. Josip Juranovic maakte de 1-1, waar Robin Knoche de 2-2 forceerde. Laatstgenoemde faalde na een VAR-ingreep vanaf de penaltystip, maar schoot de rebound vervolgens wel tegen de touwen. Na goed voorbereidend werk van Nieuwkoop bracht Boniface de Belgen wéér aan de leiding, maar Sven Michel zorgde vlak voor tijd voor de 3-3 eindstand.

Scoreverloop: 0-1 (28′) V. Boniface, 1-1 (42′) J. Juranovic, 1-2 (58′) Y. Vertessen, 2-2 (69′) R. Knoche, 2-3 (73′) V. Boniface, 3-3 (89′) S. Michel

Eigen doelpunt helpt Arsenal

Premier League-koploper Arsenal is er donderdagavond niet in geslaagd om te winnen bij Sporting Portugal, de club van Jeremiah St. Juste. De heenwedstrijd in Lissabon eindigde in een 2-2 gelijkspel.

William Saliba bracht de Londenaren nog wel aan de leiding op Portugese bodem. Goncalo Inacio en Paulinho lieten de wedstrijd kantelen in het voordeel van Sporting, maar een eigen doelpunt bracht Arsenal weer langszij. Hidemasa Morita was hiervoor verantwoordelijk.

Scoreverloop: 0-1 (22′) W. Saliba, 1-1 (34′) G. Inacio, 2-1 (55′) Paulinho, 2-2 (62′) H. Morita (eigen doelpunt)

Karsdorp en Wijnaldum winnen

De wedstrijd tussen AS Roma en Real Sociedad was donderdagavond geen doelpuntenspektakel. In het Stadio Olimpico, waar AZ dinsdagavond nog wist te winnen van SS Lazio, won de Romeinse club met een minimaal verschil: 1-0. Stephan El Shaarawy werd matchwinner voor het team van Rick Karsdorp (basis) en Georginio Wijnaldum (invaller).

Scoreverloop: 1-0 (13′) S. El Shaarawy

Leverkusen doet goede zaken

Bij Bayer Leverkusen zaten Mitchel Bakker en Timothy Fosu-Mensah donderdag op de bank, waardoor Jeremie Frimpong de Nederlandse eer hoog moest houden. De Duitsers wonnen de eerste wedstrijd met 2-0 van Ferencváros. Kerem Demirbay en Edmond Tapsoba troffen doel.

Scoreverloop: 1-0 (10′) K. Demirbay, 2-0 (86′) E. Tapsoba

Arsenal landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie