Ajacied gefileerd: ‘Voordat hij gedraaid is, is er een dag voorbij’

Foto: Ajacied gefileerd: ‘Voordat hij gedraaid is, is er een dag voorbij’

Ajax trok afgelopen transferzomer flink de portemonnee voor kwaliteitsinjecties van de selectie, maar lang niet iedere nieuweling kent een goede start. Zo is analist Aad de Mos absoluut niet onder de indruk van Calvin Bassey, die voor zo’n 23 miljoen euro overkwam van Rangers FC.

“Dat is voor mij geen Ajax-speler en ik kan me ook niet voorstellen dat je een speler uit de Schotse competitie naar Ajax zou moeten halen”, vertelt De Mos op ESPN, in Goedemorgen Eredivisie. “Geen handelingssnelheid, geen inzicht en voordat hij gedraaid is, is er een dag voorbij. Er zit geen gevoel in.”

Falend geheel

Al benadrukt De Mos dat Bassey zeker niet de enige dissonant is. “In alle linies klopt het niet. Ik zie bij Ajax dat het niet op elkaar is afgestemd en dat heel veel spelers uit hun positie lopen. Als er een centrale verdediger vaak naar de zijkanten moet, betekent dat dat het niet goed staat in de organisatie. Dat is heel slecht voor het team. Er zit geen structuur in Ajax en dan kun je van elk team verliezen.”

Rechtsback Jorge Sánchez vindt De Mos ‘beperkt’ en bij vrijwel iedere standaardsituatie tegen is het billenknijpen voor de Amsterdammers. “Dat is al helemaal een drama. Iedere tegenstander met variatie kan zo scoren tegen Ajax. Tegen de grote ploegen heeft iedereen het kunnen zien, maar ook tegen een team als FC Volendam zie je bepaalde dingen waarvan je je afvraagt hoe het in godsnaam mogelijk is.”

Bassey is een miskoop

  • Eens
  • Oneens
833+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie