AC Milan wint nipt van laagvlieger Sassuolo met Van Basten op de tribune

intro

San Marco keek toe, maar zag een inspiratieloos Milan

Christian Pulisic scoorde het winnende doelpunt in San Siro na een uur spelen. De Amerikaan kon vrij afronden nadat een verdediger van Sassuolo aarzelend ingreep bij een pass van Ismael Bennacer. Verder werd AC Milan niet écht gevaarlijk. De ploeg schoot in negentig minuten slechts tweemaal op doel.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Marco van Basten gespot in een skybox van het stadion. De reden voor het bezoek van de 59-jarige voetballegende, die van 1987 tot 1995 talrijke successen vierde met I Rossoneri, is niet bekend. Hij zag Oranje-international Tijjani Reijnders de volle negentig minuten spelen. Bij Sassuolo speelde ex-Feyenoorder Marcus Pedersen de hele wedstrijd uit.

Dankzij de overwinning loopt AC Milan twee punten in op koploper Internazionale, dat op vrijdag punten verspeelde tegen Genoa (1-1). Desondanks heeft de ploeg van Stefano Pioli een gat van negen punten op de eeuwige rivaal.

Meer Serie A

Lorenzo Lucca was opnieuw trefzeker voor Udinese tegen Bologna. De lange spits, die vorig seizoen op huurbasis voor Ajax speelde, maakte de 2-0 in het met 3-0 gewonnen duel. Voor Lucca betekende dit zijn vierde doelpunt in de maand december.

Later op de avond staat er nog een kraker op het programma in de Serie A. Nummer twee Juventus ontvangt om 20.45 uur het AS Roma van trainer José Mourinho. Juventus kan koploper Inter tot op twee punten naderen. Kijken dus!