Van den Berg voor de rest van kalenderjaar uitgeschakeld

Foto: Van den Berg voor de rest van kalenderjaar uitgeschakeld

Sepp van den Berg is mogelijk langdurig uitgeschakeld. De verdediger van Schalke 04 liep tegen FC Augsburg een ogenschijnlijk zware enkelblessure op.

Liverpool verhuurde Van den Berg deze zomer aan Schalke 04, waar hij een basisplaats heeft afgedwongen. Zondag ging het echter mis tijdens de tweede helft tegen Augsburg. De Nederlander blokte een schot van tegenstander Mergim Berisha en schreeuwde het daarna uit van de pijn.

Van den Berg, die de handen voor zijn gezicht sloeg, werd na een lange blessurebehandeling per brancard afgevoerd. De voormalig PEC Zwolle-speler is meteen naar het ziekenhuis gebracht voor ander onderzoek. Schalke gaf aan rekening te houden met een zware enkelblessure.

UPDATE 03/10 16.45u

Inmiddels is er meer duidelijk over de ernst van de kwetsuur van Sepp van den Berg. De centrale verdediger van Schalke 04 zal dit kalenderjaar niet meer in actie kunnen komen. Onderzoek weer uit de dat 20-jarige stopper ernstig letsel heeft oplopen.

Technisch directeur Rouven Schröder vreesde voor een breuk van het gewricht, de schade beperkt zich tot de enkelbanden. Desondanks kan de promovendus pas in 2023 weer beschikken over de Nederlander. Men liet zich niet uit of Van den Berg geopereerd gaat worden.

“Het is ontzettend zuur”, liet Schröder weten op de clubsite. Ook Rodri Zalazar viel geblesseerd uit tegen Augsburg. “Maar in het verleden hebben we vaker laten zien dat we afwezigen kunnen opvangen, hoe ernstig ook. Dat gaan we ook nu doen. We wensen Sepp en Rodri een spoedig herstel toe.”

TIP: 5.75 als Schalke verrast bij Leverkusen!

Groeit Van den Berg uit tot topverdediger?

  • Heeft dat zeker in zich
  • Heb mijn twijfels..
21+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie