Slot reageert op afgekeurde goal Giménez

Foto: Slot reageert op afgekeurde goal Giménez

In de blessuretijd dacht Santiago Giménez nog de winnende treffer te maken voor Feyenoord, maar de Mexicaan werd teruggefloten omdat hij doelman Jasper Cillessen te veel gehinderd zou hebben bij diens uittrap.

“Volgens mij mag je geen beweging richting de bal maken, maar dat deed Gimenez niet”, reageert trainer Arne Slot, die van de arbitrage de uitleg kreeg dat Giménez ‘onsportief gedrag’ vertoonde, en daarom werd teruggefloten – en zelfs geel kreeg. “Ik denk dat ik me vooral moet focussen op de dingen waar wij invloed op hebben en zo min mogelijk hier iets van moet vinden.”

Onder de maat

Daarover gesproken: “We hebben negentig minuten lang geprobeerd om NEC op hun helft vast te zetten, zowel in het drukzetten als aan de bal. Dat heeft geleid tot een uitstekend eerste halfuur van ons. Het laatste uur hadden we ook veel de bal en waren we veel op hun helft, maar was het moeilijk om in de kleine ruimte creatief te zijn.”

Hoe kwam dat? “Misschien dat zij gesteund werden door de 1-1 en het publiek dat erachter stond. Ze gingen nog meer dan in de eerste helft op hun eigen zestien verdedigen. Dan hoop je met het inbrengen van een aantal spelers dat zij het verschil kunnen maken, zoals ze dat al een aantal keer gedaan hebben. Helaas was dat niet het geval.”

“De ene keer heeft de ene speler het op z’n heupen en kan hij in die drukte iets creëren, en de andere keer de ander. Vandaar dat we veel geprobeerd hebben door spelers op andere posities neer te zetten en andere jongens in te brengen. Maar het lukte uiteindelijk niemand om in die drukte gevaar te stichten.”

TIP: 1.5x je inleg als Feyenoord wél van FC Twente wint volgende week!

Feyenoord gaat niet in de top drie eindigen dit seizoen

  • Eens
  • Oneens
205+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie