Jordy Clasie meldde zich zélf af voor Oranje

Foto: Jordy Clasie meldde zich zélf af voor Oranje

Jordy Clasie had in de voorbije interlandperiode bij de selectie van het Nederlands elftal kunnen zitten voor de Nations League-wedstrijden tegen Polen en België, maar de middenvelder onthult dat hij zich zélf afmeldde bij bondscoach Louis van Gaal.

“Ik heb contact gehad met de bondscoach”, wordt hij geciteerd door Voetbal International. “Ik heb een lastige periode gehad, met name met mijn knie. Met de medische staf heb ik besloten dat het niet het juiste moment was, ook omdat we bizar veel wedstrijden spelen.” Volgens Clasie heeft het geen gevolgen voor eventuele deelname aan het wereldkampioenschap: “Laten we gewoon zo doorgaan bij AZ, dan zien we wat er gaat gebeuren.”

AZ won op zaterdagavond knap van FC Groningen in de Euroborg (1-4) en staat door het gelijke spel van Ajax tegen Go Ahead Eagles (1-1) zelfs eerste: “Als je hier met 4-1 wint, heb je weinig te klagen. Het was een verdiende overwinning, denk ik.”

Blessureleed

En dat terwijl de Alkmaarders met diverse blessures kampen: “Tot nu toe hebben we er geen last van, laten we hopen dat het zo blijft. Nu valt Dani (de Wit, red.) weer geblesseerd uit, maar dan valt Bazoer weer fantastisch in. Dat is wel kenmerkend voor ons dit jaar, dat andere jongens belangrijk zijn op het moment dat er belangrijke spelers wegvallen.”

TIP: Verdien 2.05 keer je inleg als AZ ook van FC Utrecht wint!

Gaat hij mee naar het WK?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
149+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie