Schreuder: ‘Ajax heeft juiste grote stappen gezet’

Foto: Schreuder: ‘Ajax heeft juiste grote stappen gezet’

Een klein tijdje geleden leek Ajax schier onverslaanbaar, maar tegen Liverpool (in de Champions League) en AZ (in de Eredivisie) kwam er een einde aan dat gevoel. Nu liggen de Amsterdammers juist een beetje onder vuur, al doet dat oefenmeester Alfred Schreuder helemaal niets…

“Er zijn bij een grote club als Ajax altijd kritieken en meningen”, zegt de coach op het clubkanaal van zijn werkgever. “Ik word daar niet warm of koud meer van. Ik moet vooral zorgen dat ik win en dat we dat gezamenlijk doen.” Een paar verliespartijen betekenen in onze hoofdstad meteen onrust… “Maar ik moet de rust blijven uitstralen.”

Tadic

Vooral captain Dusan Tadic krijgt de laatste tijd veel kritiek: “Hij heeft het prima ingevuld aan de rechterkant. Tijdens de laatste wedstrijd tegen AZ waren er meerdere jongens niet goed. Hij offert zich op voor het elftal. Aan de linkerkant komt hij het beste tot zijn recht, maar dat heeft Bergwijn ook en op zo’n moment kies ik voor het hoge rendement van Bergwijn.”

Schreuder vindt dat de eerste fase van de opbouw wel wat beter kan bij Ajax: “Daarin moeten we betere keuzes maken. Als je kijkt naar de manier van spelen, vind ik echter wel dat we ten opzichte van begin van het seizoen grote stappen hebben gemaakt.”

Na de huidige interlandperiode nemen de Amsterdammers het achtereenvolgens op tegen Go Ahead Eagles, Napoli en FC Volendam.

TIP: Verdien 2.15 keer je inleg als Ajax van Napoli wint!

Wordt Ajax dit seizoen kampioen?

  • Ja, sowieso
  • Nou…
161+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie