Van Nistelrooy en Teze leggen vinger op pijnlijke PSV-plek

Foto: Van Nistelrooy en Teze leggen vinger op pijnlijke PSV-plek

PSV verloor de eerste wedstrijd in de Eredivisie onder Ruud van Nistelrooy tegen FC Twente. Na afloop van het duel werd er voor de zoveelste keer gewezen naar de achterhoede. De terugkeer van de ervaren André Ramalho bleek óók niet de oplossing voor de gaten in de defensie die vorig jaar óók al het probleem waren. 

PSV speelde dit seizoen al met tien (!) verschillende samenstellingen achterin. Nog geen één daarvan heeft Van Nistelrooy en de buitenwacht kunnen overtuigen. Uitgerekend Ramalho ging in de fout tegen Glasgow Rangers – en werd ook meteen gewisseld door Van Nistelrooy. In de wedstrijd tegen Twente kon de Braziliaan opnieuw geen potten breken. 

De vele verschuivingen in de verdediging hebben volgens de trainer een belangrijke reden: “Je kijkt naar de wedstrijden die komen, naar de tegenstander, naar jongens die terugkomen van blessures… Je zoekt naar vastigheid en kijkt naar andere combinaties.”

PSV

De trainer stuit eigenlijk op dezelfde vragen die Roger Schmidt in de voorgaande jaren had. Ondanks de verschillende samenstellingen zijn de belangrijkste vragen van de trainer nog niet beantwoord. “‘Wat gaat rust brengen, wat geeft stabiliteit? Het is duidelijk waar we naar op zoek zijn?”, vraagt hij zich bij Voetbal International opnieuw af. 

Het schuiven in de defensie kan de onrust ook vergroten. “Dat kan zeker, maar je kijkt ook naar de vorm, naar hoe de jongens trainen, naar hoe de jongens vandaag weer presteren… Daar moet je conclusies uit trekken en dan ga je weer door.”

Van Nistelrooy

Jordan Teze is één van de weinige verdedigers die eigenlijk altijd op een plek in de basis kan rekenen. De verdediger ontkent dat het alléén aan de laatste linie ligt. “Natuurlijk kijkt men dan direct naar de laatste lijn, maar ik denk dat verdedigen toch een teamtaak is.”

De defensie van PSV hield nog geen één keer de nul dit seizoen. Teze probeert het nog positief te zien. “Ik zie wel veel progressie ten opzichte van vorig seizoen: we staan nu veel compacter, maar krijgen vaak goals tegen uit het niets. Dat is iets wat we eruit moeten zien te halen.”

Teze

Dat het alléén aan de laatste lijn zou liggen, vindt Teze echter onzin. “Natuurlijk kijkt men dan direct naar de laatste lijn, maar ik denk dat verdedigen toch een teamtaak is”, stelt de verdediger. Waar het dan wel aan ligt? “Ik denk dat we het vooral kunnen oplossen door communicatie. En soms moeten we wat hoger durven te staan, zodat de afstanden ook wat kleiner zijn. Die afstanden moeten gewoon correct zijn.”

Van NIstelrooy moet verdedigers langer de tijd geven

  • Ja
  • Nee
248+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
43+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
56+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
22+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
39+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
255+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
52+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
88+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
215+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
81+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
756+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
162+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
44+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
348+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
748+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
198+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
322+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
337+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie