Timber twijfelde over toptransfer: ‘Verleiding is heel groot’

Foto: Timber twijfelde over toptransfer: ‘Verleiding is heel groot’

Zijn maatje in de Ajax-verdediging Lisandro Martínez vertrok deze zomer naar Manchester United, maar zelf wimpelde Jurriën Timber de interesse van een aantal Europese topclubs af. De verdediger vond het bij tijd en wijle lastig om de verleiding te weerstaan, maar besloot toch om zijn contract bij Ajax te verlengen. 

Timber zegt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat er veel belangstelling voor hem was. “Het was een drukke zomer. Het ging niet alleen om alle clubs die werden genoemd in de media.” De verdediger had zo zijn redenen om niet te vertrekken bij Ajax. “Dat is omdat ik denk dat ik hier nog genoeg te leren heb en hier op mijn plek ben. Ik heb plannen om hier verder te groeien. De Champions League was niet per se een factor. Het ging meer om mijn gevoel.”

Twijfelende Timber

Toch heeft het toptalent wel getwijfeld over een transfer. “Er zijn ook momenten geweest dat ik dacht: misschien moet ik gaan. Natuurlijk. De ene dag denk je: ik blijf. De andere dag komt er een prachtige kans voorbij waarvan je denkt dat je die eigenlijk niet kunt laten gaan. De verleiding van een topclub in een topcompetitie is groot. Elke dag denk je wat anders, ook omdat heel veel mensen het erover hebben.”

Timber had daarnaast een goed gesprek met bondscoach van Louis van Gaal over zijn toekomst. “Hij zei juist, en dat voel ik zelf ook, dat als ik een keuze maak, hij wist dat ik daar ook minuten ging maken. Dat weet je nooit zeker, maar dat zelfvertrouwen heb ik ook. Daar baseer je je keuze ook op. De bondscoach spreekt zijn vertrouwen in me uit.”

TIP: Scoort Timber tegen SC Cambuur? Pak 8x je inzet bij Unibet!

Heeft Timber de juiste keuze gemaakt door bij Ajax te blijven?

  • Ja, moet zich eerst nog verder ontwikkelen
  • Nee, stap naar de Europese top kan hij al wel aan
124+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie