‘Onder indruk van niet-typische Ajacied Ocampos’

Foto: ‘Onder indruk van niet-typische Ajacied Ocampos’

Ajax wilde Lucas Ocampos voor twintig miljoen euro overnemen van Sevilla, uiteindelijk werd het een huurconstructie (vier miljoen euro plus koopoptie van zestien miljoen). Dit door toedoen van de Raad van Commissarissen.

Ook een transfersom van vijftien miljoen werd afgekeurd. “De RvC moet toezicht houden op de directie”, reageert Jan van Halst op Ziggo Sports. “Edwin van der Sar heeft toch wel bewezen dat hij die club fantastisch kan leiden. Natuurlijk is er op voetbaltechnisch gebied, met het vertrek van Overmars, wat verschuiving gekomen. Ze hebben duidelijk gekozen voor Hamstra en Huntelaar. Zij moeten gewoon hun werk kunnen doen.”

“Ze gaan een speler van twintig miljoen euro kopen, wat een hoop geld is, maar binnen Ajax-contreien niet heel veel. Zij moeten daar gewoon het mandaat voor hebben”, gaat Van Halst verder. “De RvC gaat eigenlijk op de stoel van de directie zitten. Ze nemen het werk over van de directie. Ik kan me voorstellen als je in directie bij Ajax zit dat je zegt: doen jullie het dan.”

Werklust, snelheid, diepgang en power

Ocampos vindt Van Halst een goede versterking. “Het is geen typische Ajax-speler, maar als ik hem zag spelen was ik wel onder de indruk van zijn werklust, snelheid, diepgang en power.” Vooral die ‘diepgang’ is belangrijk. “Dat had Antony natuurlijk, maar Ocampos heeft dat ook. Het is wat ongepolijster, het is geen type zoals Antony, maar hij heeft wel snelheid.”

TIP: Verdien 11 keer je inleg als Ajax gelijkspeelt tegen SC Cambuur!

Verwacht jij veel van Ocampos?

  • Ja
  • Nee
317+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie