TRANSFERUURTJE: Antony-update, Frenkie de Jong-beslissing

Foto: TRANSFERUURTJE: Antony-update, Frenkie de Jong-beslissing

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Manchester United heeft de strijd om de handtekening van Antony nog niet opgegeven. Volgens Sky Sports heeft de Engelse grootmacht zich nog niet teruggetrokken uit de onderhandelingen en blijft het inzetten op een transfer van de vleugelaanvaller. Naar verwachting kan Ajax de komende dagen dan ook een nieuw bod verwachten. Ajax zou het laatste bod van negentig miljoen euro geweigerd hebben en wil minstens honderd miljoen euro zien voor de aanvaller. De Amsterdammers houden Antony liever aan boord nu het nog lastig lijkt om een alternatief te halen. Ajax wil inzetten op de komst van Hakim Ziyech, maar de transfer blijkt meer haken en ogen te hebben dan gedacht. Hoewel Ziyech zelf wel openstaat voor een transfer lijkt de gevraagde transfersom door Chelsea en het salaris van de Marokkaan een lastig obstakel.

Ajax gaat nog een aantal onrustige dagen tegemoet op de transfermarkt. De aandacht gaat natuurlijk vooral uit naar Antony, maar ondertussen lijkt er ook een bod op komst voor Edson Álvarez. De Mexicaanse middenvelder heeft zich in de kijker gespeeld bij buitenlandse clubs. Vorig jaar zomer wimpelde Ajax een transfer naar Stade Rennes af en deze zomer moet het Premier League-clubs van zich af zien te schudden. Volgens Zona TUDN lonkt er een bod van veertig miljoen euro van Newcastle United, nadat een eerste poging à dertig miljoen euro werd afgewezen.

Buitenland:

Frenkie de Jong heeft een definitieve beslissing genomen. Volgens SPORT heeft de Oranje-international ‘nee’ gezegd tegen alle geïnteresseerde clubs en gaat hij alsnog akkoord met hernieuwde financiële afspraken met FC Barcelona. Al maanden probeert FC Barcelona de voormalig Ajax-middenvelder te dwingen tot een keuze: vertrekken óf akkoord gaan met een verlaagde aanbieding. De Jong leek op zijn beurt aan te sturen op een langer verblijf zonder salarisoffer, maar volgens de laatste berichten uit Spanje heeft hij nu dan toch besloten om genoegen te nemen met een contract dat beter past bij de financiële realiteit in Camp Nou.

Memphis Depay blijft mogelijk ook komend seizoen in actie komen in La Liga. De Oranje-international leek in eerste instantie dichtbij een transfer naar Juventus, maar De Oude Dame koos voor Arek Milik. Real Sociedad biedt mogelijk nu alsnog uitkomst, gezien de club op zoek is naar een opvolger voor Alexander Isak. Volgens Mundo Deportivo ziet Sociedad in Depay de geschikte opvolger van Isak, die de overstap maakt naar Newcastle United. Sociedad zou zelfs al in onderhandeling zijn over de komst van de Nederlandse aanvaller. Depay, die na de komst van onder andere Robert Lewandowski, niet op veel speeltijd meer kan rekenen is nog altijd op zoek naar een nieuwe club. Barcelona wil Depay graag kwijt, zodat het ook weer ruimte kan creëren op de loonlijst.

TIP: Verdien 2.20 keer je inleg als Real Sociedad van Elche wint!

Wordt Frenkie weer basisspeler bij Barça?

  • Ja
  • Nee
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie