‘Met bravoure kan Ajax de groepswinst pakken’

Foto: ‘Met bravoure kan Ajax de groepswinst pakken’

Ajax werd donderdagavond tijdens de Champions League-loting gekoppeld aan Liverpool, Napoli en Rangers FC. Op voorhand lijkt Liverpool de grootste kanshebber om de poule te winnen en moeten de andere drie clubs strijden om plaats twee. Ron Vlaar denkt echter dat Ajax gewoon vol voor de groepswinst moet gaan.

Vlaar laat in de uitzending van VTBL weten dat Ajax best bravoure mag tonen. “Waarom zou Ajax niet gewoon willen winnen? Ze hebben altijd bravoure en een beetje een grote mond. Waarom zouden ze dat nu dan niet willen? Ik geloof er wel in dat ze het kunnen. Ik hoop dat de spelers denken: we gaan ze allemaal pakken.”

Strijden tegen Liverpool

Tafelgast Zeljko Petrovic ziet het echter niet gebeuren dat Ajax de groepswinst pakt. “‘Ik denk dat Ajax tweede gaat worden, achter Liverpool. Ajax is andere koek dan andere Nederlandse ploegen. Ajax is het al gewend en heeft bluf. Het verbaast me nog dat ze zeggen dat het moeilijk wordt tegen Liverpool. Normaal zeggen ze altijd: wij zijn Ajax.” Volgens Petrovic kan het wel gunstig uitpakken voor Ajax als ze direct Liverpool treffen. “Het is het goede moment om tegen Liverpool te spelen. Ze spelen als een natte krant. Het is niet om aan te zien. Het is belangrijk tegen wie je de laatste wedstrijd speelt. Zijn ze al door of niet? Spelen ze met de tweede garnituur?”

Voetbaltrainer Gertjan Verbeek denkt dat Ajax het zelfs nog zwaar krijgt om tweede te worden. “Ik vind dat we te geringschattend over Napoli doen. Ik denk dat het een hele gevaarlijke ploeg is, die heel goed resultaatvoetbal kan spelen. Italianen kunnen als geen ander op het einde nog een resultaat neerzetten om zich te kwalificeren.”

TIP: Spelen Utrecht en Ajax gelijk? De odd is 5.50!



Gaat Ajax de groepsfase overleven?

  • Nee
  • Nee, ze gaan de Europa League in
  • Ja
185+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie