“Vorige zomer klopte Frank Arnesen ook al aan”

Foto: “Vorige zomer klopte Frank Arnesen ook al aan”

Javairô Dilrosun maakte deze zomer de overstap naar Feyenoord en daar heeft hij nog geen moment spijt van gehad. En de Rotterdammers overigens ook niet, want de buitenspeler scoorde een geweldig doelpunt in de wedstrijd tegen Vitesse (2-5 winst).

In december 2018 leek Dilrosun op weg naar de top, hij had net zijn debuut gemaakt bij het Nederlands elftal. In het Algemeen Dagblad vertelt hij: “Ik weet het nog. Andere situatie nu, toch? Destijds was ik van Manchester City, waar ik kon bijtekenen, naar de Bundesliga gegaan. Bij Hertha BSC kon ik verder groeien. Het is anders gelopen. Maar weet je, ik heb nergens spijt van. Vorige zomer klopte Frank Arnesen ook al aan namens Feyenoord. Toen ging ik naar Bordeaux. Nu was er weer interesse vanuit Rotterdam. De gesprekken met Arnesen, later Dennis te Kloese en trainer Arne Slot hebben mij overtuigd. Ik heb heel veel te winnen op dit moment in de Eredivisie.”

Dan doelt de vleugelspits niet gelijk op het kampioenschap: “Nee, maar wij zijn wel ambitieus en willen de strijd aangaan.” Hij heeft het meer over zijn ontwikkeling: “Niemand kent mij in Nederland. Nou, misschien na die goal tegen Vitesse afgelopen zondag al heel wat meer. Maar wat ik bedoel te zeggen: ik ben als jonge speler vanuit de opleiding van Ajax naar Manchester City gegaan. Daar had ik een mooie tijd, ik trainde soms onder Pep Guardiola. Maar voor het grote publiek ben je onzichtbaar.”

Heerenveen-thuis

Dat moet dus veranderen in De Kuip, waar hij dit weekend zijn (officiële) debuut maakt: “Tegen Heerenveen hoop ik voor het eerst zelf mee te maken hoe het is om in dit stadion te spelen. Ik ben iemand die acties wil maken, die tegenstanders opzoekt. Ik denk dat het publiek daar wel van houdt. Die goal in Arnhem gaf een boost, maar ik hoop eigenlijk dat ik de tweede flinke zet in de rug kan krijgen van het eigen publiek in een volle Kuip. Als ik de Klassieker op televisie zag, dacht ik vaak: die wedstrijd moet je een keer hebben gespeeld. Maar dat is voor later, eerst Heerenveen.”

TIP: Verdien 2.23 keer je inleg als Dilrosun scoort!

Wordt hij een hit?

  • Ja
  • Nee
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie