TRANSFERUURTJE: Gakpo-klap, haast achter Ziyech-transfer

Foto: TRANSFERUURTJE: Gakpo-klap, haast achter Ziyech-transfer

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland

Cody Gakpo had zijn pijlen gericht op de wedstrijden van PSV tegen AS Monaco. De steraanvaller van de Eindhovenaren staat in de belangstelling van verschillende clubs in het buitenland en hoopte zich in de Derde Voorronde van de Champions League in de kijker te spelen bij de scouts. Dat lukt niet, waardoor er nu afgevraagd wordt of veertig miljoen euro voor Gakpo niet teveel van het goede is.

Ajax heeft de opvolger voor Noussair Mazraoui definitief binnen. De Amsterdammers maakten in navolging van Club América melding van de overgang van Jorge Sanchez. De Mexicaans international, die in Edson Álvarez een bekende treft in Amsterdam, werd gepresenteerd bij de landskampioen. Wat de fans kunnen verwachten? “Ik ben een strijder”

Donyell Malen maakte vorig jaar de overstap van PSV, maar heeft deze zomer volgens het Algemeen Dagblad de mogelijkheid om terug te keren in het Philips Stadion. Na het halen van de volgende ronde van de Champions League-voorrondes en de mogelijkheid op de groepsfase(miljoenen), komt er mogelijk ruimte voor een terugkeer van de Nederlandse aanvaller. 

Feyenoord haalde onlangs Marcos López naar de club als nieuwe linksback, maar de Rotterdammers zijn nog niet uitgewinkeld. Arne Slot wil zoals bekend niet alleen een opvolger van Malacia, maar ook een back-up voor López. Daar is volgens 1908 Cambuur-linksback Alex Bangura voor in beeld gekomen.

Jorrit Hendrikx werd afgelopen winter door zijn club Spartak Moskou voor 1,5 jaar verhuurd aan Feyenoord. De verdedigende middenvelder, die voor zijn Russische avontuur bij PSV speelde, heeft met zijn Russische werkgever een akkoord bereikt over het ontbinden van de overeenkomst. Hendrikx is daardoor per direct transfervrij, terwijl hij volgens de deal met Spartak en Feyenoord nog een jaar huurbasis tegoed heeft. Hoe dit precies wordt opgelost, is nog niet duidelijk. Wel kan er met zekerheid gezegd worden dat de huurovereenkomst tussen Feyenoord en Hendrikx ook ten einde loopt. Volgens Voetbal International verkiest de oud-PSV’er een transfer naar Fortuna Düsseldorf boven een langer verblijf in De Kuip. 

Buitenland

Paris Saint-Germains sterrenvoorhoede begint zijn tol te eisen bij het grote talent van de club. Arnaud Kalimuendo maakte vorig seizoen veel indruk als huurling van RC Lens, maar kreeg door het sterrenensemble in de voorhoede van PSG geen kans in de Franse hoofdstad. Stade Rennes betaalt 25 miljoen om de 20-jarige aanvaller over te nemen van PSG. 

Donny van de Beek wil dit seizoen voor zijn kansen gaan bij Manchester United. De vraag is op dit moment of de middenvelder zijn zin wel krijgt. United is zoals bekend haastig op zoek naar een nieuwe centrale middenvelder en overweegt zelfs méér dan een as-speler aan te trekken. Dat is mogelijk slecht nieuws voor Van de Beek, die door United als wisselgeld kan worden ingezet als troef in de onderhandelingen over De Jong.  

De interesse van Chelsea in Pierre-Emerick Aubameyang is de druppel die voor Hakim Ziyech de emmer heeft doen overlopen. De Marokkaanse aanvallende middenvelder, die voor een zachte prijs mag vertrekken bij Chelsea, wil zo snel mogelijk vertrekken volgens Daily Standard. AC Milan is al lang een belangrijke kandidaat, maar Ziyech kijkt ook verder. 

TIP: Wedden op (inter)nationale wedstrijden doe je bij Unibet!

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie