‘Schreuder moet Ajax-duo keihard aanpakken’

Foto: ‘Schreuder moet Ajax-duo keihard aanpakken’

Ajax-trainer Alfred Schreuder moet keihard ingrijpen binnen zijn eigen selectie. Volgens Nico Dijkshoorn dienen Daley Blind en Dusan Tadic tot de orde te worden geroepen.

Dijkshoorn schrijft in zijn wekelijkse Voetbal International-column: “Jammer dat de camera niet werd gebruikt om Dusan Tadic te filmen tijdens zijn rituele voorbereiding op de wedstrijd. Hij betrad ook nu weer als laatste het veld, schoot een paar ballen tegen het net, het publiek juichte en riep dat hij on fire was. Daarna liep hij onder ovationeel gejuich naar de kleedkamer.”

“Precies daar zit het grootste probleem voor Ajax-coach Alfred Schreuder. Hij moet Tadic gaan vertellen dat diens geforceerde leader of the pack-gedrag het teamgevoel in de weg zit”, concludeert Dijkshoorn. “Alfred Schreuder weet waar hij aan toe is na de verloren openingswedstrijd. Hij moet een dodelijke groepsdynamiek doorbreken. Daley Blind en Dusan Tadic zijn alleen nog in hun eigen hoofd de onbesproken leiders van Ajax. Blind blijft, vlak na een verloren wedstrijd, gênante interviews geven en Tadic vindt het volstrekt normaal dat hij, los van de rest van het team, vlak voor de wedstrijd nog even het publiek mag vermaken.”

“Schreuder zal Blind en Tadic moeten gaan vertellen dat het afgelopen is. Blind werd het laatste kwartier aan alle kanten voorbij gelopen en Tadic maakte een ongelukkige indruk nu Steven Bergwijn de nieuwe lieveling van het publiek lijkt te zijn. Niets is zo fnuikend in een team als misplaatst leiderschap. Grote coaches durven in te grijpen. Vraag dat maar aan Sjaak Swart”, aldus Dijkshoorn tot slot.

TIP: Ajax landskampioen? Win 1,65 keer je inleg via Unibet!

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
1044+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie