‘Dest-vertrek zorgt voor nieuwe toptransfer Barcelona’

Foto: ‘Dest-vertrek zorgt voor nieuwe toptransfer Barcelona’

Sergiño Dest lijkt niet zeker te zijn van zijn plek in de selectie van FC Barcelona. De talentvolle Amerikaan, die twee jaar geleden voor ruim twintig miljoen euro werd overgenomen van Ajax, moet voor de financiële ruimte zorgen voor de volgende toptransfer van Barcelona dit seizoen. 

De Catalanen binden er geen doekjes om deze transferperiode. Barcelona haalde Andreas Christensen en Franck Kessié al gratis op bij Chelsea en AC Milan. Later kocht het ook nog Raphinha en Robert Lewandowski voor (in totaal) meer dan honderd miljoen euro weg bij Leeds United en Bayern München. 

FC Barcelona 

Daar blijft het niet bij als het aan voorzitter Joan Laporta ligt. FC Barcelona verlengde het contract van Ronald Araujo onlangs al, maar heeft met Gerald Pique een andere verdediger die tegen zijn voetbalpensioen aanzit. Jules Koundé van competitiegenoot Sevilla moet de vervanger worden. 

De strijd om de handtekening van de Franse verdediger gaat nog tussen FC Barceona en Chelsea. De Londenaren hebben de centrale verdediger al langer op hun verlanglijst staan en bieden de speler een hoger salaris dan FC Barcelona. 

De transfer van Dest biedt daar mogelijk uitkomst in. De Amerikaans international zou door Xavi niet als een onmisbaar onderdeel van de selectie gezien worden en zou daarom één van de kandidaten zijn om de transferpot, maar vooral het salarishuis van extra ruimte te voorzien. 

TIP: Wedden op La Liga-wedstrijden doe je natuurlijk bij Unibet!

 

Heeft Dest nog toekomst bij Barcelona?

  • Ik denk het wel
  • Ik denk het niet
739+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie