‘Twee Ajax-slachtoffers door Daley Blind’

Foto: ‘Twee Ajax-slachtoffers door Daley Blind’

Kenneth Taylor en Mohammed Kudus ruiken hun kans na het vertrek van Ryan Gravenberch, maar het is niet uitgesloten dat beide spelers naast een basisplaats grijpen. Ook Daley Blind lijkt een serieuze optie te worden op het middenveld van Ajax.

Voetbal International analyseert: “Ajax stelde al direct vast: de opvolger van Gravenberch hebben we al in huis, waarmee werd gedoeld op de strijd tussen Kenneth Taylor en Mohammed Kudus. Toch is het lang geen uitgemaakte zaak dat een van deze spelers sowieso basisspeler wordt. De puzzelstukjes liggen op tafel en aan Schreuder om de juiste combinaties te maken.”

Edson Álvarez lijkt als ‘balansbewaker en golfbreker’ een zekerheidje in het elftal van trainer Alfred Schreuder. De boomlange Mexicaan maakt deze voorbereiding meteen een gretige indruk, waardoor het vooral de vraag is wie hem in de Gravenberch-rol gaat assisteren. VI: “De kans is aanwezig dat Taylor niet in Kudus, maar in Blind de voornaamste concurrent gaat treffer.” 

“Elk jaar is het rond deze periode weer de grote vraag op welke positie Blind een belangrijke rol bij Ajax gaat spelen. In het verleden was het eerst als centrale verdediger, vorig seizoen als linksback, maar ook geregeld als controlerende middenvelder. Met de komst van Bassey als linker centrale verdediger en Wijndal als linksback, kan het gevolg zijn dat Blind een plek als controlerende middenvelder gaat afdwingen. Met zijn tactisch vermogen, inzicht en passing zal hij op die positie uit de voeten kunnen”, zo weet het medium. 

In het elftal van Ajax is vanzelfsprekend nog een middenveldpositie beschikbaar. Daarvoor zijn naast de genoemde spelers ook Davy Klaassen en Steven Berghuis serieuze opties.

TIP: Wint Ajax van Eintracht? Win 1,63 keer je inleg via Unibet!

Blind op het middenveld?

  • Ja
  • Nee
579+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie