Makaay juicht komst De Ligt toe: ‘Er zijn genoeg uitdagingen’

Foto: Makaay juicht komst De Ligt toe: ‘Er zijn genoeg uitdagingen’

Matthijs de Ligt maakte deze week een toptransfer naar Bayern München. De centrumverdediger verkaste voor een transferbedrag van maximaal tachtig miljoen euro van Juventus naar de Duitse topclub, waar hij een vijfjarig contract tekende. Voormalig Bayern-topschutter Roy Makaay denkt dat De Ligt een uitstekende keuze heeft gemaakt.

Makaay laat tegenover De Telegraaf weten dat Bayern een goede zet heeft gedaan met de komst van De Ligt. “Bayern zat sowieso niet heel breed in de centrale verdedigers en had verder alleen Dayot Upamecano en Lucas Hernandez nog. De Ligt is een goede vervanger voor Süle, kan nog jaren mee en is gewend om met veel ruimte in zijn rug te verdedigen.” Volgens Makaay is de transfer ook goed met het oog op het Nederlands elftal. “Ook is deze transfer goed voor zijn status bij Oranje, waar hij veel concurrentie heeft met Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en sinds kort ook Jurriën Timber.”  

Voldoende uitdaging

De oud-international ziet dat er voor De Ligt voldoende uitdaging te vinden is bij de Duitse landskampioen. “Dortmund is Erling Haaland weliswaar kwijtgeraakt aan Manchester City, maar heeft Sébastien Haller ervoor teruggekregen en met Karim Adeyemi een talentvolle jongen van Salzburg gekocht. En RB Leipzig is er in geslaagd om Christopher Nkunku binnenboord te houden. Er zijn dus echt wel genoeg uitdagingen voor De Ligt. En vooral Europees, want ook ik had het gevoel dat ze er vorig seizoen iets te snel uitvlogen in de Champions League…”

TIP: Wint Bayern München van RB Leipzig in de strijd om de Duitse Super Cup? De odd is 1.95!

Is De Ligt een topaankoop voor Bayern München?

  • Ja
  • Nee
47+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie