Officieel: Dortmund verwelkomt Haller

Foto: Officieel: Dortmund verwelkomt Haller

Ajax heeft het vertrek van Sébastien Haller officieel bekend gemaakt. De Amsterdammers maken op de clubsite bekend dat het een vaste transfersom van 31 miljoen ontvangt. Die kan door middel van bonussen nog verder oplopen tot een bedrag van 34,5 miljoen euro.

De Ivoriaans international werd in de winterstop van het seizoen 2020/2021 overgenomen voor 22,5 miljoen euro van West Ham United. In totaal kwam Haller tot 66 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin de spits 47 doelpunten maakte. Haller won in zijn eerste seizoen de dubbel met Ajax en werd afgelopen seizoen ook kampioen in Amsterdam. Ook werd Haller topscorer van de Eredivisie met 21 doelpunten.

Champions League

Haller moet bij Dortmund Erling Haaland gaan opvolgen, die een transfer maakte naar Manchester City. Dortmund legde ook al Karim Adeyemi vast van RB Salzburg. De Duitsers waren onder de indruk geraakt van de prestaties van de spits in de Champions League. Daarin scoorde Haller in beide wedstrijden tegen Dortmund. Haller kende een goed Champions League-seizoen, waarin de spits elf keer scoorde in zeven opeenvolgende wedstrijden.

Haller laat op de clubsite van Dortmund weten uit te kijken naar zijn nieuwe uitdaging. “Ik kan bijna niet wachten om de steun te voelen van meer dan 80.000 toeschouwers als onderdeel van de BVB-familie. Hopelijk gaan we de komende jaren samen mooie dingen bereiken en kunnen we het dan samen vieren.

TIP: Pak 9x je inzet bij een Bundesliga-titel voor Borussia Dortmund!

Gaat Haller slagen bij Dortmund?

  • Ja
  • Nee
143+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie