‘Ten Hag schakelt Ajax-bekende in voor United-velden’

Foto: ‘Ten Hag schakelt Ajax-bekende in voor United-velden’

Erik ten Hag heeft zijn eerste officiële werkweek bij Manchester United achter de rug. Volgens The Mirror drukt de voormalig Ajax-trainer nu al zijn stempel bij de Engelse grootmacht.

Manchester United publiceerde deze week al een lovend artikel over Ten Hag. De oefenmeester werd geprezen voor zijn lange werkdagen en zijn manier van werken. Dat heeft volgens de Britse tabloidkrant niet alleen de selectie en staf gemerkt, maar ook het personeel dat verantwoordelijk is voor de grasvelden van de Engelse topclub.

Specifieke eisen

Ten Hag zou specifieke eisen hebben gesteld aan de grasmeesters van Old Trafford en trainingscomplex Carrington. Als Ajax-trainer was de oefenmeester daar al druk mee bezig, waarbij hij onder meer de hulp van BioTech inschakelde. Volgens The Mirror is het niet uitgesloten dat Ten Hag dit kunstje gaat herhalen in Manchester.

Grasmeesters van United hebben het verzoek gekregen om de hoogte van het gras tot vijftien millimeter te beperken. Zij zouden hun materiaal, met name de snijbladen, hier specifiek op moeten instellen. Na zijn eerste bezoek aan Carrington (eind mei) liet hij meteen de velden onderzoeken, onder meer door expert Joep van Cronenbroek.

Met Van Cronenbroek werkte de nieuwe United-manager ook al samen met Ajax. United overweegt de Nederlander vaker in te schakelen om aan de wensen van Ten Hag te voldoen. 

TIP: Wint United van Brighton? Win 1,54 keer je inleg!

Verstandige keuze?

  • Ja
  • Nee
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie