‘Verrassing na Feyenoord-transfers’

Foto: ‘Verrassing na Feyenoord-transfers’

Het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat Feyenoord volgend seizoen over flink wat speler beschikt met een Ajax-verleden. De Rotterdammers hebben Danilo immers al binnengehaald en mikken op een samenwerking met zowel Jurgen Ekkelenkamp (Hertha BSC) als Daley Sinkgraven (Bayer Leverkusen).

Het Legioen is niet al te gelukkig met deze targets, maar volgens Aad de Mos kunnen de bewuste spelers best slagen in De Kuip. In de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com zegt hij: “Misschien wel. Op basis van de manier waarop Slot speelt, dat zit veel dichter tegen het voetbal van Ajax aan dan bijvoorbeeld dat van Hertha, waar Ekkelenkamp vandaan komt.”

Hij plaatst wel een kanttekening: “Ik denk dat zij zeker mee kunnen op technisch, tactisch vlak, maar de blessuregevoeligheid van Sinkgraven zou ik dan toch ter discussie willen stellen. Ik zou vanuit de keuring willen weten waarom hij zo vaak geblesseerd is geweest.” Maar… “In potentie hebben ze heel veel kwaliteiten, allebei. Ik denk dat ze onder Slot een hoger niveau aan kunnen tikken dan bij Leverkusen en Hertha BSC.”

Ook op het gebied van uitgaande transfers speelt er het een en ander in Rotterdam-Zuid. Olympique Lyon heeft namelijk geboden op Tyrell Malacia, maar Feyenoord vindt tien miljoen euro niet genoeg (inmiddels wordt er gesproken over vijftien miljoen, red.). Terecht, aldus De Mos: “Ja, tuurlijk. Malacia is een jonge international die heeft laten zien dat hij potentie heeft, dat kan nog veel beter dan nu. Hij heeft snelheid, is agressief, heeft een goede trap, straalt iets uit naar de tegenpartij, geeft jou op de bank energie, geeft andere spelers energie en is altijd gemotiveerd in wedstrijden.”

Driedubbele

Daarom moet Feyenoord voor de jackpot gaan: “Als je de prijzen ziet voor spelers, dan zit het al gauw tussen dertig en veertig miljoen in, dat wordt betaald. Voor Aké bijvoorbeeld is er 45 betaald ooit bij Manchester City, dan is hij zeker het twee-, driedubbele waard (van tien miljoen, red.).” De oud-trainer voorziet Malacia wel van advies: “Hij zal alleen wat meer naar voetbal moeten kijken en dan niet altijd moeten noemen dat hij nooit naar voetbal kijkt, want dat is niet zo slim als professional ten opzichte van de fans en de kopende partij in de toekomst. Hij moet zeggen dat hij van voetbal houdt en graag naar voetbal kijkt.”

TIP: Aad verwacht méér dan 2,5 doelpunt bij Austin FC-FC Dallas; de odd is 1.66!


Twee Viertje met Aad

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van OnlineWedden24.com én SoccerNews.nl. In de podcast laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over actuele voetbalwedstrijden en geeft hij adviezen over welke ploegen de meeste kans hebben om te winnen. De 25e aflevering van Twee Viertje met Aad kun je HIER beluisteren!

Sinkgraven en Ekkelenkamp goed genoeg?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
382+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie