Lang drijft Van Gaal tot wanhoop: ‘Hij wordt gek van me’

Foto: Lang drijft Van Gaal tot wanhoop: ‘Hij wordt gek van me’

Noa Lang maakte dinsdagavond zijn eerste treffer voor het Nederlands elftal. De vleugelspeler scoorde op fraaie wijze en speelde een goede wedstrijd tegen Wales. De aanvaller van Club Brugge liet zelf ook weten blij te zijn met zijn prestaties.

Tegenover de NOS vertelde Lang dan ook zijn kans te hebben gegrepen. “Het kan altijd beter, maar het was een prima avond. Ik voelde me vrij, kreeg veel ballen en stond op de positie waar ik bij Club Brugge ook sta. Daardoor voelde ik me als een vis in het water.” 

Andere rol

Volgens Lang moest hij zijn rol bij Oranje anders invullen dan bij zijn club. “Ik ga daar normaal ballen halen, maar de bondscoach houdt er niet zo van als ik dat doe. Hij wil dat ik zo hoog mogelijk blijf spelen en vanaf het zestienmetergebied voor gevaar zorg. Ik denk dat hij tevreden over me is.” De excentrieke aanvaller vertelde lachend dat Van Gaal wel eens gek van hem wordt. “Ik ben iemand die bij Club Brugge mag lopen waar hij wil, maar hier mag ik niet zwerven. Ik moet vanuit mijn taak spelen. Rondom de zestien moet ik in positie komen. Daar geeft hij me alle vrijheid om te doen wat ik kan.”

Lang genoot van zijn eerste doelpunt, die hij knap wist af te maken nadat hij de bal van Vincent Janssen niet eenvoudig kreeg aangespeeld. “Ik moest hem met links controleren, daarna wilde ik uithalen. Toen kwam plots die verdediger heel snel op me af, dus kapte ik achter mijn standbeen langs af. Ik heb er vijf interlands op gewacht, maar in mijn eigen stad gebeurde het. Alsof het zo moest zijn.”

TIP: Wint Ajax komend seizoen de Eredivisie? De odd is 1.65!

Moet Lang een vaste basisplaats krijgen in Oranje?

  • Ja
  • Nee
188+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie