TRANSFERUURTJE: Bod op Antony, Barcelona verbaasd

Foto: TRANSFERUURTJE: Bod op Antony, Barcelona verbaasd

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Manchester United wil Frenkie de Jong en Jurriën Timber aan zijn selectie toevoegen, maar aast naar verluidt op nóg een belangrijke speler van Ajax. En The Red Devils zouden nu zelfs een officieel bod hebben uitgebracht op hun andere doelwit uit Amsterdam, Antony. Volgens journalist Jorge Nicola hebben de Engelsen zich in Nederland gemeld met een bod van 45 miljoen euro op de Braziliaanse buitenspeler. In de Johan Cruijff ArenA zou dit echter tot enige verbijstering hebben geleid, omdat de clubleiding van Ajax van mening is dat Antony vele malen meer waard is. De bieding wordt dan ook niet serieus genomen, aldus Nicola.

Ajax hoopt Tottenham Hotspur-aanvaller Steven Bergwijn deze zomer naar Amsterdam te halen. Wim Kieft is sceptisch over een terugkeer van de aanvaller naar de Eredivisie. De voetbalanalist kijkt met interesse naar deze zomer: “Er zijn nu onderhandelingen gaande tussen Ajax en Tottenham Hotspur. Of nu teruggaan naar Nederland de beste oplossing is? Zonder iets tegen Ajax te hebben, is het toch mooier om in de Premier League te spelen en te slagen? Als je teruggaat naar wat je al kent, is je buitenlandse avontuur mislukt.”

PSV heeft nog altijd plannen om Joelson Fernandes aan de selectie toe te voegen. Volgens O Jogo willen de Eindhovenaren doorpakken nu de interesse wederzijds is. Eerder deze week werd in de Portugese media gemeld dat PSV vijf miljoen euro wil neerleggen voor Joelson. De Eindhovenaren hebben inmiddels laten weten dat het wil onderhandelen met Sporting Portugal om te achterhalen onder welke voorwaarden de transfer kan plaatsvinden. Er is daarbij een mogelijkheid om het bod te verhogen. PSV wacht mogelijk af wat er gaat gebeuren aan de uitgaande kant. Zo kan Armindo Bruma de Eindhovenaren deze zomer verlaten en ook de toekomst van Cody Gakpo is onzeker. Met een dergelijke miljoenendeal kan de Eredivisie-topclub toeslaan bij Sporting.

Buitenland:

Er zijn vooralsnog géén gesprekken gaande tussen FC Barcelona en Manchester United. Volgens verschillende media zijn er grote ontwikkelingen rond Frenkie de Jong gaande, maar Mundo Deportivo weerspreekt dit. De geluiden worden steeds sterker dat Barcelona, United én De Jong overwegen om een deal te sluiten. De Catalanen kunnen een hoge transfersom goed gebruiken, de Engelsen hebben kwaliteit nodig en de Oranje-international realiseert zich dat een transfer misschien wel de beste oplossing is ondanks de wens om in Spanje te blijven spelen. Transferexpert Fabrizio Romano onthulde vrijdag dat United zestig miljoen euro plus tien miljoen aan bonussen heeft geboden. Mundo Deportivo besloot te informeren bij Barcelona, maar kreeg te horen dat er geen gesprekken gaande zijn met de Britten of welke club dan ook.

TIP: Verdien 6.45 keer je inleg als Oranje met meer dan drie goals van Polen wint!

Gaat Antony naar Manchester?

  • Ik betwijfel het
  • Zou zomaar kunnen…
191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie