Woeste Lang: ‘Had Schreuder bijna berichtje gestuurd’

Foto: Woeste Lang: ‘Had Schreuder bijna berichtje gestuurd’

Noa Lang trekt deze zomer vrijwel zeker naar AC Milan. Eerder verloor Club Brugge ook al trainer Alfred Schreuder, aan Ajax. Met hem kon Lang niet altijd even goed opschieten; al vrij snel nadat Schreuder in januari Philippe Clement opvolgde, botsten ze.

“Ik was heel blij toen hij naar Club Brugge kwam. Maar al snel had ik het gevoel dat hij mij gebruikte om een voorbeeld te stellen. Door mij aan te pakken”, vertelt Lang aan Het Laatste Nieuws. “Terwijl ik niet meer de Noa van bij Ajax was. Ik had intussen een hele andere status. Dat heb ik hem ook gezegd. Je hoeft na een verkeerde bal op de training niet tegen me te schreeuwen. Dat heb ik niet nodig. Ik leg nu eenmaal risico in mijn spel. Daar moet je niet boos om worden. En vervolgens, als ik dan reageer, nóg iets zeggen.”

‘Echt ruzie, veel bonje’

“Ja, we hebben echt ruzie gehad, man. Veel bonje. Geen vriendelijke dingen naar elkaar geroepen. Seraing was de druppel.” Toen werd Lang al vroeg gewisseld voor Bas Dost en stormde hij direct naar de kleedkamer. “Van beide kanten. Een week later (uitwedstrijd tegen KV Oostende, red.) liet hij me van minuut dertig tot minuut tachtig warmlopen. Toen was ik er helemaal klaar mee. Toen ik in maart naar het Nederlands elftal ging, had ik hem bijna een bericht gestuurd. Dat het beter was dat hij tot het einde van het seizoen niet meer tegen me zou praten.”

Van de laatste negen wedstrijden van het seizoen stond Lang er toch acht weer in de basis. “We hebben het werkbaar gemaakt, na een gesprek met ook mijn mental coach erbij. Hij zei dat hij mijn gedrag niet vond kunnen. En ik heb hem duidelijk gemaakt dat ik niet meer de jongen van bij Ajax was, en niet de vrijheid voelde die ik gewend was. Dat gesprek heeft echt geholpen. Op het einde van het seizoen zei hij letterlijk: ‘Noa mag lopen waar hij wil.’ Toegegeven, ik heb het Schreuder moeilijk gemaakt. Maar hij mij ook. We hebben er beiden veel uit geleerd. Trouwens: voetbaltechnisch is Schreuder een hele goede trainer. Niets op aan te merken. Alleen zijn we als personen gebotst.”

TIP: Scoort Lang tegen België? De odd is 4.60!

Ben jij fan van de persoon Noa Lang?

  • Ja
  • Nee
278+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie