‘Van Gaal knikkert Oranje-ster uit de basis’

Foto: ‘Van Gaal knikkert Oranje-ster uit de basis’

Bondscoach Louis van Gaal knikkert aanvoerder Virgil van Dijk mogelijk uit de basisformatie van het Nederlands elftal. Valentijn Driessen heeft de indruk dat de aanvoerder niet onomstreden is.

In de voetbalpodcast van De Telegraaf spreekt Driessen zich uit. “Ik sluit niet uit dat Virgil van Dijk aan het einde van de rit het kind van de rekening gaat worden. Bewust of onbewust, ik denk eerder bewust dan onbewust, heet hij nu de generaal van het drukzetten. Virgil van Dijk staat graag aan de linkerkant, alleen wel in een tweemansverdediging en niet in een driemansverdediging waarin hij zich sowieso niet lekker voelt.”

Driessen merkt dat Van Gaal kritisch naar de Liverpool-verdediger kijkt. De journalist vervolgt: “Nu hebben ze de wedstrijd nabesproken en daarbij ging het vooral over het drukzetten, maar daarbij werd Van Dijk er meerdere keren op gewezen dat Van Gaal niet tevreden is over zijn drukzetten naar voren. Het lijkt wel alsof hij op weg is om een formatie te creëren zonder Van Dijk.”

Driessen stelt dat Stefan de Vrij zeker is van een basisplaats, waar hij ook Jurriën Timber tipt als basisspeler. “En er moet een linkspoot komen. Of hij moet Van Dijk altijd als middelste van de drie opstellen, maar dat gevoel heb ik ook niet”, aldus de journalist. “Ik denk ook dat Van Gaal het minder ziet zitten in Matthijs de Ligt. Maar hij weet natuurlijk dat de hele groep het ziet zitten in Van Dijk, dat is de onbetwiste aanvoerder van het Nederlands elftal.”

Van Dijk mist overigens drie van de vier Nations League-duels van Oranje. Alleen tegen België zal hij aanwezig zijn.

TIP: Wint Nederland van België? De odd is 3.00!

Deel je dat gevoel?

  • Ja
  • Nee
629+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie