‘Dit is waarom Bayern Gravenberch haalt’

Foto: ‘Dit is waarom Bayern Gravenberch haalt’

Ryan Gravenberch transfereert voor ongeveer 25 miljoen euro (inclusief bonussen) van de Johan Cruijff ArenA van Ajax naar de Allianz Arena van Bayern München en in Beieren heeft men een duidelijk plan met de jonge middenvelder, weet het Algemeen Dagblad.

De krant haalt een uitspraak van coach Julian Nagelsmann aan, die naar Kylian Mbappé werd gevraagd: “Mbappé? Ik zou ook Frenkie de Jong er graag bij hebben, maar hun haalbaarheid valt buiten onze mogelijkheden.” Dat hij de naam van De Jong noemde was geen toeval… “De middenvelders die Bayern heeft, hebben minder verrassing in hun spel. Müller, Kimmich en Goretzka zijn minder wendbaar en avontuurlijk.”

Het AD vervolgt: “Wie daar wel enigszins over beschikt, is Jamal Musiala. Bondscoach Hansi Flick liet hem bij Bayern en ook in Die Mannschaft debuteren en prees het toptalent om zijn offensieve (één-tegen-één-)kwaliteiten. Nagelsmann ziet dat Musiala, die aanvallender is ingesteld dan Gravenberch, nog moeite heeft een reeks wedstrijden goed te volmaken.”

‘Bayern liet niet meer los’

“Bovendien kan Bayern wel meerdere dynamische spelmakers gebruiken”, voegt het dagblad daaraan toe. “Nagelsmann speelt namelijk met twee middenvelders voor de verdediging. Gravenberch maakte zich bij Ajax beide rollen eigen. Toen hij begin dit jaar weinig trek had in een contractverlenging, zag Bayern zijn kans schoon. De Rekordmeister beet zich vast in het getalenteerde doelwit met nog één contractjaar en liet niet meer los.”

“Gravenberch is namelijk precies die middenvelder die met een draai, kap of versnelling onder de druk uit kan spelen. Aanvallend ingestelde topcoaches (waaronder Nagelsmann) zijn dol op dit soort spelers, omdat zij tegenstanders kunnen verrassen en daarmee andere, leunende opponenten uit hun comfortzone lokken.”

TIP: Verdien 2.37 keer je inleg als ADO morgen van Excelsior wint!

Gaat hij het goed doen?

  • Sowieso
  • Ik twijfel…
335+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie