‘Feyenoord heeft totaal geen tegenstand gehad’

Foto: ‘Feyenoord heeft totaal geen tegenstand gehad’

Valentijn Driessen stelt in zijn column in De Telegraaf dat de Europese prestaties van de Nederlandse voetbalclubs in perspectief geplaatst moet worden. Volgens de voetbaljournalist is het dan ook niet zo bijzonder dat Feyenoord de finale van de Conference League heeft gehaald. 

Driessen verwacht geen hoogstaande finale tussen Feyenoord en AS Roma. “Het spelpeil in Tirana kan bijna niet slechter dan in Sevilla. Hoe reëel is dat met de nummer drie van Nederland – op twaalf punten van kampioen Ajax – tegen de nummer zes van Italië op 23 punten van koploper AC Milan?” Dat Feyenoord in de finale staat vindt Driessen dan ook niet zo bijzonder. “Wie de naakte feiten onder ogen ziet kan, zonder de prestaties van Feyenoord tekort te doen, betogen dat het met die tegenstanders wel meeviel. Het is niet voor niets het derde niveau van Europa waarop Feyenoord strijdt om de eerste Europese prijs sinds twintig jaar.”

Complimenten voor jeugdopleiding Feyenoord

Toch heeft Driessen ook nog complimenten over voor Feyenoord, dat volgens de journalist een goede kans maakt op de eindzege. “De vooruitzichten gaan er voor Feyenoord met het uur beter uitzien. Met de rentree van doelman Justin Bijlow en zijn collega-international Tyrell Malacia na blessures. Een Europese finale maakt zoveel los dat het zelfs leidt tot wonderbaarlijke genezingen. Het betreft hier trouwens twee jongens, die vanaf hun jongste jeugd bij Feyenoord rondlopen. Omdat ook Lutsharel Geertruida en Orkun Kökcü in de basis worden verwacht tegen AS Roma, levert de jeugdopleiding van de Rotterdammers vier finalisten af.”

Driessen schrijft dan ook dat de kritiek op de jeugdopleiding van Feyenoord niet altijd terecht is geweest. “Tegelijkertijd is Feyenoord met Ajax hofleverancier van Oranje onder 17 jaar dat groep B op het EK aanvoert. Met vijf Feyenoorders waarvan er vier voor hun tiende al in de opleiding zaten. Zo slecht was het blijkbaar niet gesteld met de jeugdopleiding op Varkenoord.”

TIP: Wint Feyenoord van AS Roma? Pak 2.95 keer je inzet!

Is de jeugdopleiding van Feyenoord de beste van het land?

  • Ja
  • Nee
530+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie