‘Frenkie de Jong naar andere club dan United’

Foto: ‘Frenkie de Jong naar andere club dan United’

Frenkie de Jong transfereert deze zomer mogelijk naar een andere club dan Manchester United. Volgens SPORT wil Bayern München zich versterken met de Oranje-international.

De Jong lijkt zelf voornemens om FC Barcelona trouw te blijven en ook trainer Xavi Hernández lijkt voorlopig niets te willen weten van een transfer. Toch bestaat de kans dat de oud-Ajacied deze zomer vertrekt. De Catalaanse topclub kan een forse transfersom goed gebruiken gezien de financiële problemen en daarvoor is hij een van de meest logische kandidaten.

Manchester United werd de afgelopen tijd al naar voren geschoven als optie voor De Jong. In Manchester zou de middenvelder opnieuw samen kunnen werken met trainer Erik ten Hag. Die optie ligt nog altijd op tafel voor volgend seizoen, maar er dreigt een serieus alternatief op tafel te komen. Coach Julian Nagelsmann wil hem namelijk naar Bayern halen.

Nagelsmann zou onwijs gecharmeerd zijn van de Nederlander, die in zijn ogen een grote waarde kan worden voor het team. Bayern heeft nog geen beslissing genomen, maar heeft intern aangegeven serieus mee te willen denken als Barcelona ruimte geeft om te onderhandelen. De Duitse topclub overweegt hem zelfs te betrekken in de onderhandelingen rond Robert Lewandowski.

Naar verluidt denkt Barcelona aan zo’n tachtig miljoen voor De Jong, mocht het alsnog tot een vertrek komen. Overigens zou ook United een transferdeal niet uitsluiten. Marcus Rashford en Alex Telles worden door de BBC genoemd als kandidaten.

TIP: Win 1.37 keer je inleg met een zege van Barcelona op Real Mallorca!

Moet hij voor Bayern kiezen?

  • Ja
  • Nee
159+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie