‘Kampioenschap gaat voor Ajax minder mooi voelen’

Foto: ‘Kampioenschap gaat voor Ajax minder mooi voelen’

Ajax lijkt hard op weg naar het kampioenschap in de Eredivisie. Met nog vier speelronden te gaan hebben de Amsterdammers een voorsprong van vier punten op PSV. Toch denkt Rafael van der Vaart dat een eventueel kampioenschap van Ajax zijn glans flink verloren heeft.

Ondanks dat Ajax de landstitel voor het grijpen heeft ziet Van der Vaart dat het allemaal geen koek en ei is bij de Amsterdammers. “Mensen zeiden: Ajax is een kanshebber in de Champions League. Dat gaat mis, een mentale tik. De bekerfinale is een mentale tik. Alles wat er omheen gebeurt. De energie is er gewoon niet meer. Ten Hag gaat weg, het is echt een gedoe”, aldus de analist aan tafel bij Studio Voetbal.

Gemiste kans

Van der Vaart denk dat de glans er dit seizoen ook wel af is bij Ajax. “Als je er tegen Real Madrid uitvliegt, dan zeggen wij: een fantastisch seizoen“. Maar nu tegen Benfica denk je: echt een gemiste kans, ook als je die wedstrijden zag. De analist denkt dat het kampioenschap niet zo groots zal zijn als anders. “Het gaat wel een minder mooi kampioenschap worden. Ik ben ook een keer kampioen geworden en dat was ook niet zo’n lekker seizoen. Je wordt kampioen, dan heb je toch een gevoel van: die anderen waren gewoon slechter, maar wij waren niet heel veel beter.

TIP: Scoort Ajax meer dan vier doelpunten tegen Zwolle? Pak 2.35 keer je inzet! En pak de bonus van €250 bij Circus! 

Wie wordt kampioen?

  • Ajax
  • PSV
140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie