Real toont veerkracht in Sevilla en lijkt zeker van titel

Real Madrid heeft zondagavond een aanval van Sevilla afgeslagen. De Spaanse koploper wist een 2-0 achterstand om de buigen in een 2-3 zege en lijkt daarmee soeverein af te stevenen op de landstitel.

Winst bij Sevilla leek Real in een zetel naar de landstitel te loodsen, maar de formatie uit Andalusië deed er alles aan om de laatste strohalm te grijpen. Na twintig minuten resulteerde dat in de openingstreffer. Ivan Rakitic (ex-Barcelona) schoot een vrije trap op schitterende wijze tegen de touwen: 1-0.

Erik Lamela zorgde nog voor rust voor een 2-0 voorsprong voor Sevilla. Een grote domper voor Real, dat ook tevergeefs om een penalty schreeuwde in de eerste helft. Daarentegen mocht de formatie van coach Carlo Ancelotti niet mopperen dat Eduardo Camavinga geen rode kaart incasseerde na een overduidelijke overtreding met geel op zak.

Ancelotti greep halverwege in door Rodrygo te brengen voor diezelfde Camavinga. Na een grote kans voor Karim Benzema zorgde de Braziliaan voor de aansluitingstreffer. De gelijkmaker van Vinicius Júnior werd vervolgens afgekeurd vanwege hands, waarbij een VAR-advies in de wind werd geslagen.

In de slotfase viel de 2-2 alsnog dankzij Nacho Fernández, waardoor Sevilla een mentale opdoffer incasseerde. In de blessuretijd viel ook nog de 2-3 dankzij Benzema, waardoor Real op 75 punten komt. Sevilla blijft net als Barcelona steken op zestig punten, maar de Catalanen kunnen die positie weer overnemen door maandagavond te winnen van Cádiz.

Scoreverloop: 1-0 (21′) Ivan Rakitic, 2-0 (25′) Erik Lamela, 2-1 (50′) Rodrygo, 2-2 (83′) Nacho Fernández, 2-3 (90′) Karim Benzema