Van Hooijdonk beslist Derby van het Noorden in Fries voordeel

Foto: Van Hooijdonk beslist Derby van het Noorden in Fries voordeel

Sc Heerenveen heeft de Derby van het Noorden in zijn voordeel beslist. Een vroege voorsprong voor de ploeg van Ole Tobiasen, werd nog tenietgedaan door FC Groningen, dat in de tweede alsnog kapituleerd.

Bij de bezoekers ging het deze week vooral voor Bjorn Meijer. De ontwikkeling van de 19-jarige linksback is ook Club Brugge opgevallen, dat al twee miljoenboden uitbracht. Deze werden resoluut van de hand gewezen door Groningen, al liet Meijer wel weten iets te voelen voor een transfer. Het leverde hem de nodige bedreigingen op van een aantal Groningse ‘fans’. Trainer Danny Buijs sprak de steun voor zijn speler uit, terwijl de uitsupporters vandaag in het Abe Lenstra een spandoek hadden meegenomen om het talent een hart onder de riem te steken. Op het veld geen verschillen met de laatste weken: beide ploegen in dezelfde opstellingen.

Bliksemstart Heerenveen

Het was Heerenveen dat furieus van start ging en De Trots van het Noorden ver terugdrong. Al na zeven minuten braken de Friezen de ban. Groningen-keeper Peter Leeuwenburgs zat bij een lange pass helemaal mis, Amine Sarr mikte uit een lastige hoek nog op de paal. De bal viel voor de voeten van Sydney van Hooijdonk, die rustig raakschoot. Heerenveen hoopte de score op te voeren, maar na een half uur viel de onterechte gelijkmaker. Het was wel een hele fraaie: bij een afvallende bal na een hoekschop kwam Neraysho Kasanwirjo in balbezit, hij kapte naar zijn linkerbeen en haalde verwoestend uit: 1-1.

Tweede helft

Weinig kansen meer in het eerste bedrijf, in de tweede helft ging Heerenveen op zoek naar een nieuwe voorsprong. Die kwam er in de 54e minuut: Anas Tahiri speelde Van Hooijdonk in, met twee verdedigers in de rug. De spits draaide weg en maakte zijn tweede van de middag. In een duel met verder weinig kansen leek Van Hooijdonk op weg naar zijn hattrrick. Oog in oog met Leeuwenburg had hij de kans, maar dit keer was het de keeper juist die kon uitblinken en de bal weggraaide. Tien minuten voor tijd viel alsnog de beslissing. Thom Haye mikte een hoekschop op het hoofd van verdediger Sven van Beek, die raak knikte.

Groningen ging nog wel voor de aansluitingstreffer en zag een poeier van Laros Duarte eindigen op de lat. Verder was het te mager om aanspraak te maken op meer. Heerenveen heeft zo het gat naar de Groningers verkleint naar twee punten en mag nog hopen op play-offs voor Europees voetbal.

Scoreverloop: 1-0 (7′) S.van Hooijdonk, 1-1 (29′) N.Kasanwirjo, 2-1 (53′) S.van Hooijdonk, 3-1 (80′) S.van Beek

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
35+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:57
0+
Opmerkelijke actie Ziggo Sport tijdens Dodenherdenking
20:41
8+
Girona geeft Barcelona van katoen, Real Madrid kampioen
20:37
0+
Wederopstanding Haaland: vier goals tegen Wolves
20:28
49+
‘Sensationele ‘terugkeer’ Erik ten Hag’
19:48
325+
‘Nieuwe trainer Ajax bekend’
19:34
244+
‘Feyenoord krijgt jackpot voor Slot en co’
19:28
171+
‘Ajax verkoopt volgende miskoop’
19:15
480+
‘Stunt in EK-selectie Oranje’
18:49
36+
Bakayoko over ploeggenoot: “Hij heeft niet veel gespeeld, maar echt bizar”
18:35
81+
Rensch gaat in op vraagstuk wie volgende Ajax-trainer wordt
18:20
57+
Hancko: “Op zijn leeftijd had ik twee gebroken benen, kijk waar ik nu sta”
18:04
121+
Hélène Hendriks slaat mea culpa: “Die vertrouw ik nu nooit meer”
17:50
66+
Lof voor Eredivisie-uitblinker die op lijstje PSV staat: “Smullen”
17:36
291+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
17:22
576+
Veerman gaat in op vraag of hij volgend seizoen nog bij PSV speelt
17:09
42+
Milan van Dongen onthult van welke tafelgast hij enorm genoot
16:45
95+
Liverpool-legende waarschuwt Slot: “Hij moet het vertrouwen winnen”
16:33
43+
Tottenham Hotspur-transformatie op komst
16:07
49+
Justin Kluivert is ‘ready’ voor Oranje
15:46
822+
‘Van Bommel naar Eredivisie’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie