TRANSFERUURTJE: Ten Hag gaat los, Memphis-beslissing

Foto: TRANSFERUURTJE: Ten Hag gaat los, Memphis-beslissing

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het vertrek van oefenmeester Erik ten Hag naar Manchester United gaat Ajax linksom of rechtsom pijn doen. Niet alleen omdat de Tukker naar Old Trafford vertrekt, maar vooral ook omdat hij volgens de Engelse media van plan is om Jan en alleman met zich mee te nemen naar Manchester. Vandaag schrijven diverse dagbladen dat Mitchell van der Gaag sowieso naar de Premier League-grootmacht moet komen, als een van de rechterhanden van Ten Hag (samen met Steve McClaren, de beoogde ‘ervaren man’). En daarnaast is het naar verluidt de bedoeling dat ook fitnesscoach Alessandro Schoenmaker de oversteek maakt over Het Kanaal. De Tukker zou de fysiektrainer als dé sleutel zien tot succes bij United. 

The Daily Mail weet daarnaast te vertellen dat zowel de naam van Antony als die van Jurriën Timber op het verlanglijstje staat dat Ten Hag ingediend heeft bij de clubleiding op Old Trafford. De twee kosten volgens de krant ongelooflijk veel geld (Timber zeventig miljoen pond, Antony zeventig tot negentig miljoen pond), maar Ten Hag zou van zins zijn om zijn eigen team te bouwen.

Er gaat deze zomer een heleboel veranderen bij FC Utrecht. Er komt vrijwel zeker een nieuwe hoofdtrainer, maar technisch directeur Jordy Zuidam verwacht ook een aantal uitgaande transfers. Simon Gustafson is een van de Utrecht-spelers met een groot vraagteken. Volgens Zuidam wil de Zweedse middenvelder ‘een andere stap’ maken in de zomer. “De komende periode moet blijken welke stap hij gaat maken. Maar zolang hij geen stap heeft gemaakt, blijft alles mogelijk”, zo laat hij RTV Utrecht weten. Gustafson is geen basisspeler mee in Utrecht. Dat geldt wel voor Bart Ramselaar, die na het lichten van zijn contract nog één jaar op de loonlijst staat. Zonder meerjarige verlenging wenst Utrecht hem te verkopen. “Los van dat hij een heel goede bijdrage heeft voor het elftal, is hij ook een speler met waarde”, erkent Zuidam. “We weten allemaal dat het belangrijk is voor FC Utrecht om transfers te doen, om een gezond bedrijf te hebben.”

Buitenland:

FC Barcelona wil deze zomer meewerken aan een vertrek van Memphis Depay. Volgens Spaanse bronnen heeft de Catalaanse topclub laten weten dat een transfer bespreekbaar is. Memphis heeft na dit seizoen nog één contractjaar te gaan in Camp Nou. Barcelona heeft intern aangegeven dat de Oranje-international in de zomer mag vertrekken, mits er een goed bod op tafel komt. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de aanbieding óók voor de speler verleidelijk is. Voor Memphis is het interessant om Barcelona al na één jaar te verlaten. De Nederlander is gaandeweg het seizoen minder gaan spelen door een vormdip, blessures en toegenomen concurrentie. Voor volgend seizoen is de clubleiding ook weer op zoek naar een nieuwe spits.

Josep Guardiola is misschien wel de beste trainer van het moment, maar het zou zomaar kunnen dat hij Europa gaat verlaten voor zijn volgende job. De huidige coach van Manchester City zou namelijk in onderhandeling zijn met de Braziliaanse voetbalbond om daar bondscoach te worden. MARCA kopt: “Guardiola is de onbetwiste kandidaat, ver boven de rest.” Brazilië is op zoek naar een opvolger van vertrekkend bondscoach Tite en zou met Guardiola willen gaan proberen om de honger naar een WK-titel in Qatar eind dit kalenderjaar te stillen. “De Brazilianen hebben al een strategie bepaald om Guardiola uit Engeland weg te kunnen halen”, weet Voetbal International verder. “De Braziliaanse bond zou niet hebben geaarzeld en vol ingezet hebben op de komst van Guardiola. Broer Pere, tevens belangenbehartiger, zou al contact hebben gehad met het Zuid-Amerikaanse voetballand. Er zou een contract klaarliggen tot het WK in 2026 in Canada, de Verenigde Staten en Mexico.”

Verdien 5.50 keer je inleg als Brazilië het WK wint!

Moet Memphis bij Barça vertrekken?

  • Ja
  • Nee
30+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie