‘FC Groningen wil vele miljoenen zien voor toptalent’

Foto: ‘FC Groningen wil vele miljoenen zien voor toptalent’

FC Groningen kan komende zomer uitstekende zaken doen op de transfermarkt. De Trots van het Noorden ontving al een bod van 3,5 miljoen op linksback Bjorn Meijer en ook spits Jørgen Strand Larsen en middenvelder Laros Duarte kunnen op serieuze rekening rekenen vanuit het buitenland. De Telegraaf meldt dan ook dat Groningen flink kan cashen, maar dat er ook een flinke uitdaging wacht als er weer een aantal sterkhouders verkocht wordt.

Club Brugge heeft verregaande interesse in de pas 19-jarige Meijer, maar Groningen wil een flinke transfersom zien voor de vleugelverdediger. Ook AZ en Ajax zouden belangstelling hebben voor de talentvolle linksback. Naar verluidt moet Meijer zeven miljoen euro kosten, maar zullen de Groningers ook akkoord gaan met een bedrag van vijf miljoen euro. Spits Strand Larsen werd onlangs al gelinkt aan Feyenoord en De Telegraaf weet ook te melden dat er interesse is vanuit de Franse competitie. Ook Duarte geniet belangstelling vanuit Frankrijk. Zo zaten in het duel tegen Ajax scouts van Stade Rennes voor de middenvelder op de tribune. Tevens zou er ook een delegatie van VFB Stuttgart op de tribune hebben gezeten voor Duarte.

Hoofdpijndossier

Voor FC Groningen zijn de mogelijke aanstaande transfers opnieuw een hoofdpijndossier. Economisch kan de club uitstekende zaken doen, maar afgelopen zomer zag men ook de negatieve effecten ervan. FC Groningen-trainer Danny Buijs zag meerdere vaste basiskrachten vertrekken voor meerdere miljoenen, wat leidde tot slechte prestaties in de eerste seizoenshelft. Het zorgde voor frustraties bij Buijs die opnieuw moest bouwen aan een ploeg vanwege de vele verkopen. Door verschillen van inzicht met technisch directeur Mark-Jan Fledderus besloot men het contract van Buijs niet te verlengen. Frank Wormuth werd vervolgens door Fledderus vastgelegd als nieuwe hoofdtrainer voor het volgende seizoen. Beiden werkten ook al samen bij Heracles Almelo. 

FC Groningen wint de derby van Heerenveen. Een mooie odd van 3.00!

Moet FC Groningen haar beste spelers laten gaan en flink cashen?

  • Ja
  • Nee
113+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie