Ten Hag roemt Tadic: “Energiebron voor het team”

Foto: Ten Hag roemt Tadic: “Energiebron voor het team”

Ajax-trainer Erik ten Hag is zeer te spreken over de recente veerkracht van Ajax. Zo won zijn team kort na de Champions League-uitschakeling tegen Benfica met 3-2 van Feyenoord na tweemaal een achterstand te hebben weggewerkt.

“Zoals een goede topsporter betaamd hebben wij onze rug gerecht. Tegen Feyenoord hebben we die nare smaak weggespoeld”, zo laat Ten Hag weten aan Ajax TV. “Het was een geweldige wedstrijd met een heel hoog tempo. Beide ploegen hebben elkaar het vuur aan de schenen gelegd. Wij trokken uiteindelijk aan het langste eind en wat dat betreft ben ik heel trots op de ploeg.”

“Het is een term die ik zelden bezig. Ik vind het niet nodig”, vervolgt de Ajax-trainer. “Je doet het pas bij een bijzondere prestatie. Deze was broodnodig en ik hoop dat we het mee kunnen nemen als inspiratie naar het vervolg. Het beste is voorkomen dat je in deze situatie geraakt, maar als het gebeurt, dan moet je de rust bewaren en het tempo kunnen opschroeven om een tegenstander te knakken. Dat zal je nodig hebben in de finales die gaan komen.”

Rol van Tadic

Volgens Ten Hag speelde Dusan Tadic een cruciale rol. “Tadic is vaak de energiebron voor het team. Hij weet wanneer hij dingen moet uitspreken en hij weet wanneer hij dingen van zijn omgeving moet eisen. Hij weet ook een ploeg bij elkaar te houden. Als leider hoeft hij het niet alleen te doen. Hij heeft ook mensen om zich heen die hem daarbij ondersteunen. Maar hij gaat daarin voorop”, aldus de Ajax-trainer.

Eindigt Groningen-Ajax gelijk? De odd is 6.50!

Eens?

  • Ja
  • Nee
23+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie