Onana: ‘Supporters kennen de waarheid niet’

Foto: Onana: ‘Supporters kennen de waarheid niet’

Door de blessures van Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en Jay Gorter is André Onana opeens weer eerste keeper bij Ajax. Waar hij vroeger echter een publiekslieveling was in de Johan Cruijff ArenA, is dat het geval al lang niet meer…

En dat heeft alles met zijn dopingschorsing én zijn naderende (transfervrije) vertrek te maken. Aan De Telegraaf vertelt Onana dat de reacties van sommige supporters hem in het begin best pijn deden… “Vooral omdat de meeste supporters de waarheid niet kennen. En dat ik geen overeenstemming heb bereikt met Edwin van der Sar en Marc Overmars betekent niet dat ik niet van de club hou en niet heel mijn hart zal geven. Zij zijn onderdeel van de club, maar voor mij niet heel Ajax. Ik ben onderdeel van wat we met deze club hebben bereikt en daar ben ik trots op. Om op je vraag terug te komen: emoties horen bij het voetbal. Vaak is dat prachtig, soms niet.”

Maar… wat is die waarheid dan? “Dat ik in 2019 – kort nadat ik al tot de zomer van 2022 had getekend – en tijdens mijn doping-schorsing mijn contract wilde verlengen. In 2019 hoefde dat van Ajax niet, omdat de tijd rijp was dat ik voor de juiste prijs naar een andere club ging. En tijdens mijn schorsing hebben we vijf of zes gesprekken in de ArenA gevoerd.” Echter: “We konden geen overeenstemming bereiken over mijn salaris.”

‘Club is belangrijker’

Tijdens zijn dopingschorsing bood Ajax hem de helft van zijn jaarloon: “Dat klopt. Maar het was niet alleen datgene dat me niet beviel. Bijtekenen was een verplichting. Het was accepteren of niet en nadat er die zomer geen transfer plaats had, heb ik vier maanden salaris ingeleverd. Op dat moment was Ajax de onderhandelingen overigens al gestopt, terwijl wij nog verder wilden praten. De club is altijd belangrijker dan een individu en Ajax heeft gedaan wat Edwin en Marc het beste vonden. Maar laten we het over voetbal hebben.”

Verdien 2.25 keer je inleg als Ajax de nul houdt tegen Benfica!

Snap jij Onana?

  • Ik wel
  • Ik niet
149+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie