Mogelijk debuut Ajacied tegen Benfica

Foto: Mogelijk debuut Ajacied tegen Benfica

Morgenavond speelt Ajax de return tegen SL Benfica in de achtste finale van de Champions League, na de eerdere 2-2 remise in Lissabon. Er zal een debutant in de wedstrijdselectie van coach Erik ten Hag zitten: doelman Przemyslaw Tyton.

De Poolse routinier heeft namelijk ‘dispensatie’ van de UEFA gekregen en mocht daardoor alsnog ingeschreven worden voor de Europese campagne van Ajax na de winter. “Ajax heeft Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer én Jay Gorter in de lappenmand zitten, waardoor werd besloten om de clubloze Tyton vast te leggen. De Amsterdammers vroegen bij de UEFA dispensatie aan om de Pool te kunnen inschrijven voor de Champions League en zaten voor het weekend nog in de wachtkamer. Maandag is Tyton op de spelerslijst die de UEFA heeft bekendgemaakt verschenen”, schrijft Voetbal International.

“Tyton zat vrijdag tegen SC Cambuur voor het eerst op de bank bij Ajax en zal dinsdag (naar alle waarschijnlijkheid) ook niet starten: Andre Onana is met de huidige keeperszorgen weer de nummer één onder de Amsterdamse lat”, aldus VI tot slot.

Noodverband

De vorige club van Tyton was Cincinatti FC, waar hij keepte onder Jaap Stam. Tyton kwam na periodes bij Roda JC en PSV ook nog uit voor onder meer Deportivo La Coruna en VfB Stuttgart. Hij kent trainer Erik ten Hag al van zijn tijd in Eindhoven.

Ajax 2 – 0 Benfica? Vertienvoudig je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Przemyslaw Tyton (@tytonprzemyslaw)

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie