PSV heeft genade met Heracles en boekt reguliere zege

PSV heeft eenvoudig van Heracles Almelo gewonnen zondagmiddag. In de eerste helft waren de Eindhovenaren een paar klasses beter, maar scoorde het slechts één keer. Uiteindelijk viel de score uit op 3-1.

Bij PSV is het optimisme de afgelopen weken behoorlijk teruggekeerd. In Europa kwam de ploeg van Roger Schmidt verder, de bekerfinale werd afgelopen week bereikt en de kloof met Ajax in de competitie is verkleind. Sterker nog: bij een overwinning op Heracles zouden de Eindhovenaren in ieder geval voor een paar uur de koploper zijn. Men trad aan met dezelfde elf namen als tegen Go Ahead Eagles, bij Heracles ontbrak doelman Janis Blaswich. Koen Bucker was zijn vervanger.

Bucker kreeg meteen veel te doen, want het was PSV dat volledig domineerde en via een sperveer aan aanvallen veel kansen creëerde. De keeper onderscheidde zich met een aantal reddingen, terwijl de gastheren zich ook achter de oren mochten krabben door het missen van de vele kansen. Na twintig minuten werd de ban toch gebroken. Noni Madueke bezorgde de bal na een goede actie bij de vrijstaande Joey Veerman, die niet aarzelde en strak in de verre hoek schoot. Madueke en Zahavi lieten vooral veel grote mogelijkheden liggen, waardoor de marge slechts één was bij de pauze.

Bevrijding Zahavi

Tien minuten na rust weer de marge dan toch verdubbeld. Zahavi schoot raak en dat was zichtbaar een bevrijdend doelpunt voor de Israëliër, die niet in topvorm verkeert. Daar waar iedereen dacht aan het opvijzelen van de score, kwamen twintig minuten voor tijd de Almeloërs nog verrassend terug. De invallers Emil Hansson en Samuel Armenteros zetten een aanval op, waarbij laatste genoemde in kon koppen. Ibrahim Sangaré veranderde de bal nog van richting, maar de goal staat nog altijd op naam van de Zweed.

Eventuele ambities van Heracles op meer werden twee minuten later al de kop ingedrukt. Cody Gakpo maakte zijn rentree na een blessure en kon vrij intikken, nadat de niet zelfzuchtige Mario Götze aflegde. PSV vond het wel welletjes, terwijl de bezoekers in de slotfase ook niet echt meer een vuist konden maken. Johan Bakayoko mocht in de blessuretijd nog zijn competitiedebuut maken van Schmidt. PSV won met 3-1 en is Ajax even voorbij. De Amsterdammers kunnen weer aan de leiding komen als het straks van RKC Waalwijk wint.

Scoreverloop: 1-0 (20′) J.Veerman, 2-0 (55′) E.Zahavi, 2-1 (69′) S.Armenteros, 3-1 (71′) C.Gakpo