Dessers droomt over Feyenoord-toekomst

Foto: Dessers droomt over Feyenoord-toekomst

Cyriel Dessers moest gisteren op de bank beginnen bij Feyenoord. De van een blessure teruggekeerde spits kreeg tien minuten na rust al een invalbeurt van trainer Arne Slot. De Belgische aanvaller beschaamde het vertrouwen van de oefenmeester niet door snel een doelpunt te maken. 

Het is niet voor het eerst dit seizoen dat Dessers een of meerdere punten voor zijn team redt. De Belgische spits wordt voornamelijk in de slotfase gebruikt, maar de tegenvallende prestaties van eerste spits Bryan Linssen én de doelpunten van Dessers zorgen mogelijk voor een wisseling van de wacht in de punt van de aanval. 

Cyriel Dessers 

Op de persconferentie na de wedstrijd ging de Feyenoord-matchwinner dieper in op zijn doelpunt. “Ik probeer te doen wat ik moet doen in zo’n situatie. Zij gingen zich ingraven, dan moet ik in de box aanwezig zijn”, stelde de spits. Dessers kreeg later in de tweede helft nog een grote kans om zijn tweede van de avond te maken, maar zag die inzet op de paal eindigen. 

Het is voor Dessers duidelijk wat hij kan brengen als Feyenoord-spits: “Laat de buitenspelers maar de acties maken. Ik moet daar zijn waar de goals gemaakt worden. En twee keer kwam ik vandaag los. De ene keer ging-ie binnen, de andere belandde op de paal.”

Slot noemde het al een mogelijkheid dat Dessers in de basis start voor de Conference League-wedstrijd tegen Partizan Belgrado van aanstaande donderdag. Aankomend weekend staat de wedstrijd tegen laagvlieger PEC Zwolle op het programma. Twee wedstrijden waar Feyenoord een sterke puntspeler wel kan gebruiken, zo lijkt het. Dessers kan niet raden wie er in de spits staat. “Het voelt als 50/50”, zei de spits. “En ik denk dat de trainer dat ook zo aanvoelt. Dus ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren komende week.”

Feyenoord wint van Partizan? Jij wint 2.4x je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Dessers verdient een kans in de basis

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
  • Nee, als invaller beter
198+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie