Bosz over Ajax-vriend: “Club mag handen dichtknijpen”

Foto: Bosz over Ajax-vriend: “Club mag handen dichtknijpen”

Peter Bosz kijkt nog altijd met een goed gevoel terug op zijn periode bij Ajax. De oefenmeester hield er zelfs een vriendschap aan over met Marc Overmars, zo vertelt hij aan Helden.

De hoofdtrainer stond in het seizoen 2016/2017 aan het roer van de Amsterdammers en beleefde een succesvolle periode. Waar het hem in de competitie niet lukte om het kampioenschap binnen te halen, slaagde hij er wel in om de finale van de Europa League te behalen. In de eindstrijd ging Ajax met 0-2 onderuit tegen Manchester United.

Na een seizoen vertrok hij met ruzie uit Amsterdam, maar hij onderhield een warm contact met Overmars. “Ik denk dat Ajax zijn handen mag dichtknijpen dat Overmars zijn contract heeft verlengd. Het loslaten van het salarisplafond is ook een heel goede zet geweest. In mijn tijd was het maximum een miljoen”, vertelt hij in het interview.

Bosz werkte de afgelopen jaren bij Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen. Sinds dit seizoen is hij werkzaam bij Olympique Lyon. Volgens de oefenmeester keert de club vergelijkbare bedragen als Ajax uit. “Ik heb geen idee wat spelers bij Lyon verdienen, maar ik denk dat ze op dit moment niet meer verdienen dan bij Ajax.”

Teleurstellende start

Vooralsnog doet Bosz het niet denderend in Frankrijk. In de competitie staat hij met de Fransen in het rechter rijtje met 25 punten, waardoor hij alweer 22 punten achterstaat op koploper Paris Saint-Germain. Olympique Lyon deed het in de Europa League een stuk beter door vijf van de zes duels winnend af te sluiten en als poulewinnaar door te gaan naar de volgende ronde.

Wint Olympique Lyon de Europa League? Profiteer van een odd van 15!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Gaat Bosz Van Gaal opvolgen bij Oranje?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
161+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie