‘Of ik geschrokken ben? Wel een beetje!’

Foto: ‘Of ik geschrokken ben? Wel een beetje!’

Almere City FC nam in de eerste seizoenshelft afscheid van zijn trainer Gertjan Verbeek en hij werd in de winterstop opgevolgd door Alex Pastoor. Desondanks ging de Keuken Kampioen Divisie-club gisteren met 5-1 (!) onderuit bij Jong PSV.

Schrok de nieuwe coach van wat hij in Eindhoven zag? Voor de camera van ESPN antwoordt hij bevestigend: “Nou, wel een beetje ja. Als ik zie welke energie en welk voetbalniveau er op het trainingsveld werd gebracht, daar heb ik vandaag veel te weinig van teruggezien. Daar hebben we onszelf behoorlijk in de voet geschoten. Ik had me er wel wat meer van voorgesteld en meer van verwacht.”

Volgens Pastoor had zijn team veel te weinig rust aan de bal: “In aanvallend opzicht zag het er vaak hectisch uit. We hadden er heel wat keren rond de zestien meer uit kunnen halen, maar dan is meer rust in het hoofd gevraagd dan wat we getoond hebben. Dat vond ik het met het verdedigen ook. Dat was niet erg goed georganiseerd. Ik hou van aanvallend voetbal, maar het moet wel georganiseerd zijn. Dat vond ik veel te weinig. En in de laatste fase vond ik het verdedigend beneden alle peil. Mensen vergaten dan gewoon een man te dekken.”

Uitblinker Bakayoko

De 55-jarige Amsterdammers had ook wel een béétje genoten van de beloften van PSV, met Johan Bakayoko als grote uitblinker: “Bij de Jong-ploegen lopen grote talenten rond. Zodra je de rode loper voor hen uitrolt, kun je zien welke klasse zij in huis hebben. Het is te veel gevraagd om daar als coach van de tegenpartij van te genieten. Ik moet de spelers ervan weerhouden dat ze die rode loper uitrollen.”

Verdien 3.25 keer je inleg als Almere City van Roda JC wint!

Had jij er ook meer van verwacht?

  • Ja
  • Nee
27+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie