‘Guardiola bezorgt Barça nachtmerrie’

Foto: ‘Guardiola bezorgt Barça nachtmerrie’

Manchester City lijkt wederom op de Engelse titel af te stevenen en geldt als één van de topfavorieten voor de eindzege in de Champions League. Maar coach Pep Guardiola ziet altijd ruimte voor verbetering. En daarvoor zou de Catalaanse trainer zijn vizier op ex-club FC Barcelona gericht hebben. 

Barça wil onder het bewind van coach Xavi Hernández opnieuw aanknopen met de Europese top en rekent daarvoor op de eigen jeugdopleiding. Vandaar dat supertalenten Ansu Fati en Pedri onlangs een nieuw contract tekenden, waarin een hallucinante afkoopsom werd opgenomen. Dergelijke afkoopsommen in spelerscontracten zijn in Spanje de vaste gewoonte. Maar Barça slaagde er voorlopig niet in om de contracten van alle jonge talenten aan te passen. 

Bij Gavi is dat bijvoorbeeld nog niet het geval. De 17-jarige middenvelder brak de voorbije maanden helemaal door in de A-kern en maakte ondanks zijn jonge leeftijd zelfs indruk bij de Spaanse nationale ploeg. In zijn huidige overeenkomst zou echter een afkoopclausule van zo’n 50 miljoen euro staan. 

Aarzelende Gavi

En daar zou City nu van willen profiteren. Guardiola zou in zijn landgenoot een ideale kracht zien om op termijn de concurrentie met Kevin De Bruyne en co aan te gaan. Zeker nu zijn transfersom haalbaar is. Toch zou een overstap verre van rond zijn. Volgens El Nacional zou Gavi immers aarzelen, zo’n grote stap komt mogelijk nog te vroeg in zijn carrière. Bovendien zou de middenvelder ook graag in Camp Nou blijven. Afwachten dus of hij weldra zijn kribbel zet onder een contractverlenging.

Verwacht jij de eerste CL-eindzege voor City? Pak €375 bij een inzet van €100!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gavi naar City?

  • Ja, moet ie doen!
  • Nee, gewoon lekker bij Barça blijven
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie