Franse media gaan los over Xavi Simons

Foto: Franse media gaan los over Xavi Simons

Paris Saint-Germain won eergisteravond simpeltjes van Vannes in de Coupe de France (0-4) en Xavi Simons liet een goede indruk achter. De diverse Franse media zijn bijzonder positief over de jonge middenvelder uit Nederland.

TIP: Jacks.nl is live en biedt zowel sportweddenschappen als een online casino aan. Waag een gokje bij Jack’s!

Le Parisien schrijft bijvoorbeeld: “Simons was altijd aanspeelbaar en liet zien over een goede techniek te beschikken. Het was een heel zeker optreden, een veelbelovende prestatie.” Ook L’Équipe is lovend: “Het was zijn tweede basisplaats in de beker nadat hij al mocht aantreden tegen Feignies-Aulnoye (3-0). De Fransman Édouard Michut vierde zelfs zijn basisdebuut. Beiden presteerden overtuigend.”

“Michut moest er even inkomen, maar drukte daarna steeds meer zijn stempel”, vervolgt het dagblad. “Simons was vanaf het begin steeds aanspeelbaar en leek naadloos op te gaan in het collectief van PSG. De voormalige jeugdspeler van Barcelona zocht voortdurend naar oplossingen en bewoog zich steeds tussen de linies.” L’Équipe stipt daarnaast Simons’ dribbels en passes aan.

Le Figaro meldt: “Hij komt eraan. In de vorige ronde viel Simons al op en ook tegen Vannes presteerde hij goed. Hij was echt een goede partner van Marco Verratti. Door de combinaties tussen die twee werd PSG tot leven gewekt. Simons speelde op rechts, wat niet per se zijn beste positie is, maar hij werkte uitstekend voor het collectief en was uiteindelijk ook van toegevoegde waarde met een assist op Kylian Mbappé.”

Ligue 1

De 18-jarige Nederlander wacht dit seizoen nog op zijn kans in de Ligue 1. Het is de grote vraag of oefenmeester Mauricio Pochettino een rol voor hem in gedachten heeft in de aanstaande competitiewedstrijd tegen het Olympique Lyon van coach Peter Bosz. Simons beschikt overigens over een aflopend contract in het Parc des Princes en wordt al in verband gebracht met onder meer het Schotse Rangers FC én het Spaanse FC Barcelona.

Verdien 1.90 keer je inleg als PSG van Lyon wint!

Verdient hij een kans?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
309+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie