“Laat Ajax alsjeblieft opnieuw Benfica loten”

Foto: “Laat Ajax alsjeblieft opnieuw Benfica loten”

Ajax-watcher Mike Verweij heeft een voorkeur voor RB Salzburg als tegenstander voor in de achtste finales van de Champions League. De Oostenrijkers zijn om meerdere redenen een ideale opponent in zijn ogen.

“Ik denk dat Ajax wel wat heeft recht te zetten tegen Salzburg”, zo stelt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. “Dat zou wel een hele mooie tegenstander zijn na het debacle onder Frank de Boer. Toen werden ze twee keer door die club, onder leiding van Roger Schmidt, weggespeeld.”

Valentijn Driessen heeft een andere voorkeur. “Ik ben eigenlijk voor Benfica. Die heb ik tegen PSV twee keer gezien, en die vond ik heel matig. Ze zijn helemaal weggespeeld door Barcelona, eigenlijk twee keer. Barcelona wist er twee keer alleen niet van te profiteren. Laat ze alsjeblieft opnieuw Benfica loten.”

Lat moet omhoog

Driessen vindt dat Ajax de knock-outfase met bravoure moet betreden. “Je moet de lat hoog leggen. Als ik dan hoor dat spelers en ook de trainers zeggen dat het huidige elftal misschien wel beter is dan in 2018-2019, en toen haalden zij de halve finale van de Champions League, dan mag je de lat net zo hoog leggen. Daar moet je niet voor weglopen.”

Verweij vindt dat Ajax vooralsnog een goede prestatie heeft geleverd. “Het blijft een wereldprestatie om achttien punten te pakken met dit doelpuntensaldo, maar het geeft echter nul komma nul garantie op een mooi resultaat in de volgende ronde. Heb je een slechte dag of je moet ineens net zoals vorig jaar tegen AS Roma Kjell Scherpen op doel zetten, omdat je geen goede tweede keeper hebt, kan je er zomaar uit liggen.”

Speelt Ajax gelijk tegen AZ? Bij bet365 win je zeven keer de inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Deel jij één van deze voorkeuren?

  • Ja, doe maar Benfica
  • Ja, doe maar RB Salzburg
  • Nee, liever een andere club
310+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie