‘Serieuze zorgen Barca om emotionele Frenkie de Jong’

Foto: ‘Serieuze zorgen Barca om emotionele Frenkie de Jong’

Bij FC Barcelona maakt men zich serieuze zorgen om Frenkie de Jong, die het naar verluidt ’emotioneel zwaar heeft’, zo weet onder meer AS vanmiddag te melden.

Enerzijds zou De Jong wel wat voelen voor het project van de nieuwe coach Xavi Hernández, anderzijds krijgen steeds meer personeelsleden het gevoel dat de dribbelkont uit Arkel een beetje met zijn ziel onder zijn arm loopt de laatste weken. Mogelijk heeft dat alles te maken met het pijnlijke vertrek van trainer en goede vriend Ronald Koeman onlangs. Volgens AS ‘zit De Jong in een dipje’ en zou hij zich hardop afvragen of hij nog wel bij Barcelona wil blijven spelen. Trainer Xavi is gecharmeerd van de oud-Ajacied, maar hijzelf oogt volgens de genoemde bron ietwat ‘gedesoriënteerd’. Al helemaal na de 3-0 veegpartij door Bayern München; na afloop zag De Jong er ’emotioneel én fysiek uitgeput uit’.

Overigens schreef datzelfde AS vlak na de zeperd in Duitsland nog over De Jong: “Frenkie toonde geen persoonlijkheid in zijn spel. Heel verwerpelijk. Zijn handtekening kostte 86 miljoen euro, maar hij speelt alsof het hem niets interesseert. Een mislukking.” Woorden die hem vast niet zullen helpen met het overwinnen van zijn ‘dipje’. Trainer Xavi ziet in de Oranje-speler nog altijd een sleutelpion. “De club is erg te spreken over zijn professionele houding”, weet Sport, “maar ze zien ook dat hij het emotioneel zwaar heeft, omdat hij een speler is die zijn werk heel serieus neemt.”

Transfer als oplossing?

“Hij is een van de weinige spelers die wedstrijden van tevoren en na afloop nauwkeurig analyseert. Hij is totaal niet tevreden over zijn eigen spel en dat van het team. Het grote gevaar voor Barcelona is dat De Jong niet gelukkig is. Er zijn veel clubs, waaronder Liverpool en Bayern München, die niet kunnen wachten om hem vast te leggen. Maar alles is afhankelijk van de speler zelf. Voor De Jong kwam een droom uit met zijn transfer naar Barça, maar de club moet hem nu een toekomstvisie bieden met grote prijzen. Ze moeten de beste positie voor hem vinden op het veld, zodat hij weer in topvorm raakt. Hij is een van de weinige spelers van Barcelona die een groot bedrag zou kunnen opleveren”, klinkt het tot slot bij het Catalaanse medium.

De directie van Barcelona zou ondertussen steeds meer neigen naar een verkoop van De Jong, omdat hij als één van de weinige spelers van de Blaugrana nog een hoge marktwaarde vertegenwoordigd (negentig miljoen) en er simpelweg geld nodig is in Camp Nou. Ook Marc-André ter Stegen en Sergino Dest zouden om die reden mogen vertrekken.

Wint Barcelona zondag wél van Osasuna? De odd is 1.85!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Denk jij dat De Jong volgend seizoen nog bij Barcelona speelt?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
384+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie